Με τη διαμάχη ανάμεσα στη Meghan Markle και την Associated Newspapers, στην οποία ανήκουν οι τίτλοι Mail on Sunday και Mail Online, να κρίνεται αν θα πάει ανοιχτή δίκη αυτό τον μήνα, το Παλάτι δεν κρύβει την αγωνία του για τα όσα μπορεί να συμβούν.
Όπως δήλωσε πηγή μέσα από το Buckingham Palace στους The Sunday Times, "μία δίκη θα ήταν εντελώς άβολη για τον θεσμό", καθώς θα χρειαστεί να γίνουν αποκαλύψεις για τις εσωτερικές διεργασίες στο Παλάτι. Ο ίδιος ανέφερε ότι η διαδικασία "θα είναι τραυματική για τη Meghan και τον Harry" και θα τους φέρει πρόσωπο με πρόσωπο μέσα στο δικαστήριο με τον Thomas Markle.
Συγκεκριμένα, η πηγή ανέφερε: "Η εμπειρία θα είναι τραυματική για τη Meghan και τον Harry, θα αποκαλύψει τις λειτουργίες του Παλατιού, μέλη του προσωπικού θα χρειαστεί να έρθουν να καταθέσουν ως μάρτυρες... θα είναι μία τελείως άβολη κατάσταση για τη βασιλική οικογένεια".
Η δούκισσα του Sussex μηνύει τη Associated Newspapers για πέντε άρθρα που δημοσιεύτηκαν στις Mail on Sunday και Mail Online, και φιλοξενούσαν, χωρίς τη συγκατάθεσή της, προσωπικές επιστολές που είχε στείλει εκείνη στον πατέρα της το 2018. Σύμφωνα με τους The Sunday Times, οι δικηγόροι της Markle προσπαθούν να λύσουν την υπόθεση ιδιωτικά, και να πετύχουν μια συνοπτική κρίση χωρίς να πάει η υπόθεση στο δικαστήριο. Αν δεν καταφέρουν, αργότερα μέσα στον χρόνο θα πραγματοποιηθεί δίκη στο Ανώτερο δικαστήριο.