Το Facebook και το Twitter μπλόκαραν τους λογαριασμούς του Donald Trump

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέλαβαν πρωτοφανή δράση εναντίον του Trump αφότου επαίνεσε τους διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Facebook και το Twitter μπλόκαραν τους λογαριασμούς του Trump αφού μοιράστηκε αρκετές δημοσιεύσεις που διέδωσαν παραπληροφόρηση σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ και επαινούσαν τους διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Twitter είπε ότι σε τρία από τα tweets του Trump βρήκε "σοβαρές παραβιάσεις της πολιτικής μας για την ακεραιότητα των πολιτών". Η εταιρεία είπε ότι θα μπλοκάρει τον λογαριασμό του προέδρου αν δεν αφαιρεθούν τα tweets.

Το Facebook και το Instagram μπλόκαραν τους λογαριασμούς τους για 24 ώρες, ενώ το YouTube κατάργησε το βίντεο στο οποίο ο Trump λέει στους υποστηρικτές του - οι οποίοι χθες έκαναν βίαια επίθεση στο Καπιτώλιο - ότι είναι "ξεχωριστοί". Τους παρότρυνε να "πάνε σπίτι", αλλά κάλεσε επίσης τις εκλογές "κλεμμένες" και είπε "σας αγαπάμε". Το Facebook είπε: "To καταργήσαμε, διότι πιστεύουμε ότι συμβάλλει στην αύξηση του κινδύνου συνεχιζόμενης βίας κι όχι στη μείωσή του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ