Ο πρίγκιπας Harry λέει ότι η παραπληροφόρηση στα social media αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία

"Ο χρόνος τελειώνει".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τις ανησυχίες του σχετικά με τη δύναμη των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο πρίγκιπας Harry σε μια συνέντευξη με την Fast Company μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Σχολιάζοντας ότι "ο χρόνος τελειώνει" για τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να χειριστούν την τεράστια παραπληροφόρηση που διαδίδεται τόσο εύκολα στο διαδίκτυο, ο πρίγκιπας Harry δήλωσε ότι πιστεύει ότι είναι μια σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία. "Δεν υπάρχει τρόπος να το υποτιμήσεις αυτό. Υπήρξε μια κυριολεκτική επίθεση κατά της δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που οργανώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία είναι ένα ζήτημα βίαιου εξτρεμισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι τα κοινωνικά μέσα έπαιξαν ρόλο στη γενοκτονία στη Μιανμάρ και χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την υποκίνηση βίας εναντίον των Ροχίνγκια, το οποίο είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

"Και στη Βραζιλία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρείχαν έναν αγωγό για παραπληροφόρηση που τελικά έφερε καταστροφή στον Αμαζόνιο, που είναι ένα περιβαλλοντικό και παγκόσμιο ζήτημα υγείας" σχολίασε ο πρίγκιπας.

Τον περασμένο χρόνο, ο Harry και η σύζυγός του, Meghan, μίλησαν ειλικρινά για το πώς τα κοινωνικά μέσα επηρέασαν αρνητικά τη ζωή τους και το έδειξε για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη Fast Company.