Η Stacey Abrams προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης

Η πολιτικός τιμάται για το έργο της στο δικαίωμα της ψήφου.

Η Stacey Abrams, η πολιτικός των Δημοκρατικών από τη Georgia των ΗΠΑ που συνέβαλε στο να ανατραπεί ο Trump στην εν λόγω πολιτεία, στις προεδρικές Νοεμβρίου 2020, προτάθηκε επίσημα για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Το Reuters ανέφερε ότι την πρόταση ανακοίνωσε ο Lars Haltbrekken, μέλος του νορβηγικού κοινοβουλίου.

"Η δουλειά της Abrams ακολουθεί τα βήματα του Δρ. Martin Luther King Jr. στον αγώνα για ισότητα ενώπιον του νόμου και για τα πολιτικά δικαιώματα", δήλωσε ο Haltbrekken. "Οι προσπάθειες της Abrams να ολοκληρώσει το έργο του King είναι ζωτικής σημασίας για το αν θα επιτύχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην προσπάθειά τους να ενωθούν οι λαοί της και να δημιουργηθεί μιας ειρηνική και δίκαιη κοινωνία".

Η Abrams κέρδισε την προσοχή όταν έθεσε υποψηφιότητα για κυβερνήτης της Georgia το 2018, χάνοντας τελικά από τον Ρεπουμπλικανικό Brian Kemp με περιθώριο μικρότερο από δύο ποσοστιαίες μονάδες. Η καταστολή των ψηφοφόρων στην πολιτεία της ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της εκστρατείας της. Αφού έχασε τον κυβερνητικό αγώνα, η Abrams ξεκίνησε το Fair Fight Action, μια εκστρατεία για την εκπαίδευση των ψηφοφόρων ενάντια στην καταστολή σε ολόκληρη τη χώρα.

"Παρακολουθούμε την υπονόμευση της δημοκρατίας μας όχι μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπό τον Τραμπ, αλλά και τα τελευταία 20 χρόνια υπό τους Ρεπουμπλικάνους, επειδή είναι ένα πολύ ομοιογενές κόμμα που βασίζεται στο να κρατήσει τους ανθρώπους εκτός της διαδικασίας", δήλωσε η Abrams στη Janelle Monáe σε μια συνέντευξη για το τεύχος Σεπτεμβρίου 2020 του αμερικανικού BAZAAR. "Ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουν την κυριαρχία τους είναι να διατηρήσουν την καταστολή των ψηφοφόρων. Αλλά έχουν επίσης διαβρώσει τη δημοκρατία μας, επειδή το θέμα είναι ότι μπορείς να στοχεύσεις τους Μαύρους ανθρώπους, μπορεί να στοχεύσεις τους νέους, αλλά όταν σπας τον μηχανισμό της Δημοκρατίας, τον σπας για όλους".