Η Emma Stone συνεργάζεται ξανά με τον Γιώργο Λάνθιμο

Μετά την "Ευνοούμενη", η διάσημη ηθοποιός και ο Έλληνας σκηνοθέτης συναντιούνται για την ταινία "Poor Things".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το νέο κινηματογραφικό πρότζεκ του Γιώργου Λάνθιμου βασίζεται σε μία διαφορετική αφήγηση του μύθου του Frankenstein, και η Emma Stone συμφώνησε να συμμετάσχει. Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης και η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός δεν είναι καθόλου άγνωστοι μεταξύ τους, αφού μόλις πριν δυο χρόνια συνεργάστηκαν στην ταινία "Η Ευνοούμενη" ("The Favorite"), που έφτασε μέχρι τα Όσκαρ. 

Η νέα ταινία θα έχει τον τίτλο "Poor Things" και η είδηση της συμμετοχής της Stone έγινε αρχικά στο διαδίκτυο και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το agency του σεναριογράφου Tony McNamara, που έχει αναλάβει το σενάριο μαζί με τον Λάνθιμο. Σύμφωνα με αυτό, η ταινία παρακολουθεί τη ζωή της Bella Baxter (Emma Stone) "μίας ευέξαπτης, σεξομανούς, απελευθερωμένης γυναίκας κι ενός θηλυκού Φρανκενστάιν". Αφού η Bella πνίγεται για να γλυτώσει από τον άντρα της που την κακοποιεί, ο εγκέφαλός της αντικαθίσταται από αυτόν του αγέννητου παιδιού της, λέει το σενάριο. 

Η παράξενη αυτή ιστορία που διασκευάζουν Λάνθιμος και McNamara, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Alasdair Gray και τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2021