O Elton John και ο Michael Caine πρωταγωνιστούν σε βίντεο για τον εμβολιασμό

Μια πρωτοβουλία του Βρετανικού Συστήματος Υγείας που έχει στόχο να ενθαρρύνει τους Βρετανούς να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Καθώς η Μ. Βρετανία ετοιμάζεται να επεκτείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορωνοϊό σε νεότερες ηλικίες, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) ετοίμασε εκστρατεία ενημέρωσης σε συνεργασία με δύο διάσημους σταρ.

Ο 73χρονος sir Elton John και ο 87χρονος sir Michael Caine πρωταγωνιστούν στο βίντεο, δηλώνοντας ότι οι ίδιοι έχουν εμβολιαστεί και καλώντας με το δικό τους, μοναδικό τρόπο τους συμπολίτες τους να κάνουν το ίδιο:

"Θέλησα να συμμετάσχω στην προσπάθεια αυτή για να δείξω στους άλλους τα οφέλη του εμβολιασμού και πώς το εμβόλιο μας βοηθάει να προστατέψουμε τον εαυτό μας και όσους αγαπάμε. Ελπίζω να ενωθούμε όλοι στην προσπάθεια για την καταπολέμηση αυτής της απαίσιας ασθένειας", σχολίασε ο Elton John.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του NHS Simon Stevens είπε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στους ηλικιωμένους πληθυσμούς είναι πολύ υψηλά και ότι η εκστρατεία αυτή είναι ένας τρόπος να ενθαρρυνθούν όλοι όσοι μπορούν να κάνουν το εμβόλιο να το κάνουν.

"Πάνω από εννέα στα δέκα άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω έχουν ήδη εμβολιαστεί και τώρα θέλουμε να ενθαρρύνουμε και άλλους ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλής προτεραιότητας να το κάνουν", δήλωσε ο Stevens. "Για το λόγο αυτό είμαστε ευγνώμονες στους Sir Elton John και Sir Michael Caine που βοηθούν το NHS να προωθήσει τον εμβολιασμό", πρόσθεσε.

Πηγή: madamefigaro.gr