Η Naomi Osaka κερδίζει το Australian Open, ο 4ος Grand Slam τίτλος της

"Νιώθω ότι το να παίζεις Grand Slam είναι ένα προνόμιο".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Naomi Osaka από την Ιαπωνία απέδειξε ότι είναι μία υπολογίσιμη δύναμη, κερδίζοντας τον 4ο τίτλο της στο Grand Slam. Η Osaka νίκησε την Jennifer Brady από την Αμερική, στους τελικούς του Australian Open.

Όπως σημείωσε το BBC, περίπου 7.500 οπαδοί παρευρέθηκαν στον αγώνα στη Μελβούρνη, και η Osaka ήταν ευγνώμων που είχε fans στο κοινό. Αφού εξασφάλισε την εντυπωσιακή νίκη αποκάλυψε (μέσω του BBC), "Αισθάνομαι απίστευτα που είχα οπαδούς, έπαιξα το τελευταίο Grand Slam χωρίς οπαδούς, το να έχω αυτήν την ενέργεια σημαίνει πολλά ... Νιώθω ότι το να παίζεις Grand Slam είναι προνόμιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι η δεύτερη φορά που η Osaka στέφεται νικήτρια του Australian Open (η πρώτη ήταν το 2019) ενώ έχει επίσης κατακτήσει τους τίτλους σε US Open 2018, 2020.

Μετά τη νίκη της στο δεύτερο U.S. Open το 2020, η Osaka μίλησε για τον αντίκτυπο που είχε η περίοδος του lockdown στην ίδια και την καριέρα της, λέγοντας: "Σίγουρα η καραντίνα μου έδωσε την ευκαιρία να σκεφτώ πολλά ... Θα έλεγα ότι ήταν σημαντικοί αυτοί οι λίγοι μήνες". 

Καθ 'όλη τη διάρκεια του US Open, η τενίστρια φορούσε μάσκες για την υποστήριξη του κινήματος Black Lives Matter, με τα ονόματα των μαύρων που σκοτώθηκαν από την αστυνομία. "Είναι πολύ λυπηρό που επτά μάσκες δεν αρκούν για τον αριθμό των ονομάτων" είπε σε μια συνέντευξη μετά τον αγώνα, "οπότε ελπίζω να φτάσω στον τελικό και να τα δείτε όλα" είχε δηλώσει η ίδια αναφερόμενη στην εμφάνισή της.