Η πριγκίπισσα Βεατρίκη μιλάει για το πώς είναι η ζωή της με τον γιο του συζύγου της Edoardo Mapelli Mozzi

Ο ρόλος της ως μητριά και η αγάπη της για το διάβασμα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πριγκίπισσα Βεατρίκη έγραψε μια επιστολή για την Evening Standard. Εκτός του ότι μίλησε για το πώς είναι να ζει  με τη δυσλεξία και την αγάπη της για ανάγνωση, η πριγκίπισσα αποκάλυψε πώς είναι ο ρόλος της ως μητριά του γιου του συζύγου της Edoardo Mapelli Mozzi, Christopher Woolf, επίσης γνωστού ως "Wolfie".

"Είχα τη μεγάλη τιμή να γίνω μητριά και τον πιο ωραίο χρόνο για να επιστρέψω σε μερικές από τις πιο αγαπημένες μου ιστορίες πριν τον ύπνο" γράφει η Βεατρίκη. "Για μένα, οι ιστορίες που μοιραστήκαμε μαζί σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ήταν ένα μεγάλο μάθημα. Ο προβληματισμός σχετικά με αυτές τις φαινομενικά μικρές στιγμές όταν γελάτε με έναν χαρακτήρα ή μια πολύ έξυπνη εικόνα μάς υπενθυμίζει ότι ακόμη και όταν τα πράγματα δείχνουν αβέβαια υπάρχει πάντα περιπέτεια στην επόμενη σελίδα. Αγαπώ την ανάγνωση από μικρή, με τη μητέρα μου να είναι συγγραφέας για παιδιά, υποκινήθηκε και η αγάπη μου για ανάγνωση και ιστορίες". 

Σχολιάζοντας τη σχέση της με τον Wolfie, η πριγκίπισσα Βεατρίκη έγραψε: "Ο γιος μου είχε, όπως και πολλά παιδιά, home schooling. Βοηθώντας τον να ασχοληθεί με ιστορίες είναι ένα υπέροχο ταξίδι για να εμπνεύσει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την ανεξαρτησία και το χιούμορ".

Συζητώντας για τη ζωή της με τη δυσλεξία, η πριγκίπισσα εξήγησε επίσης: "Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, έχω δυσλεξία και έτσι η ανάγνωση δεν ήταν ποτέ το ισχυρότερο ταλέντο μου, ωστόσο, το να έχω λίγο περισσότερο χρόνο για να αφιερώσω στις ιστορίες ήταν ένα δώρο. Είμαι ευτυχής που το έκανα στο lockdown".

Συνέχισε: "Έχω καταλάβει πώς όταν τα πράγματα είναι λίγο αβέβαια, αν ανησυχώ ή φοβάμαι για το τι μπορεί να φέρει το μέλλον, μπαίνοντας στους κόσμους που περιγράφονται στις σελίδες των βιβλίων, καθησυχάζομαι. Μου θυμίζει ότι οι προκλήσεις και οι αναζητήσεις έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια των αιώνων, και τα διδάγματα που αντλήθηκαν στην πορεία μάς κάνουν πιο δυνατούς και πιο ανθεκτικούς".