Viola Davis | Γράφει ιστορία στα Oscars

Η ηθοποιός έσπασε ένα ρεκόρ με τη φετινή της υποψηφιότητα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Viola Davis άνοιξε ένα καινούριο δρόμο για τις αφροαμερικανές ηθοποιούς στα βραβεία της αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου με την φετινή της υποψηφιότητα.

Η ηθοποιός έγραψε ιστορία στα Oscars με την τέταρτη κατά σειρά υποψηφιότητά της που την ανέδειξε στην αφροαμερικανή ηθοποιό με τις περισσότερες υποψηφιότητες Oscar.

Μάλιστα η υποψηφιότητα για τον ρόλο της στην ταινία ‘Ma Rainey’s Black Bottom’ την έκανε την μόνη αφροαμερικανή με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία Καλύτερης Ηθοποιού.

Η 55χρονη ηθοποιός που στο παρελθόν είχε προταθεί για Oscar για τους ρόλους της στις ταινίες Doubt, The Help και Fences που τελικά της χάρισε το αγαλματίδιο, μέχρι πρότινος μοιραζόταν το ρεκόρ υποψηφιοτήτων για αφροαμερικανή ηθοποιό με την καλή της φίλη Octavia Spencer που έχει επίσης λάβει 3 υποψηφιότητες. Στην ιστορία των βραβείων, η μόνη Αφροαμερικανή ηθοποιός που είχε καταφέρει να πάρει πάνω από μία υποψηφιότητα στα Oscars, είναι η Whoopi Goldberg ποy είχε βραβευτεί και με αγαλματίδιο για τον ρόλο της στο Ghost το 1991.

Πηγή: madamefigaro.gr