X

Elliot Page | Η πρώτη συνέντευξη μετά την ανακοίνωση ότι είναι transgender

Ο διάσημος ηθοποιός θέλει ο κόσμος να αποδεχτεί τους διαφυλικούς ανθρώπους.

Ο ηθοποιός που γνωρίσαμε ως Ellen Page πριν την μετάβαση σε Elliot, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στο περιοδικό Time μετά την ανακοίνωση ότι είναι transgender πέρυσι τον Δεκέμβρη.

Ο Elliot μίλησε για το πώς ζει ως διαφυλικός μετά την αποκάλυψη αλλά και τον προκατειλημμένο τρόπο που τον αντιμετωπίζει ο κόσμος παρά τα πολλά μηνύματα αγάπης και υποστήριξης που πήρε στα social media: "Αυτό που περίμενα ήταν πολλή υποστήριξη και αγάπη αλλά και πολύ μίσος και φοβία για τους τρανς. Κι αυτό συνέβη", είπε στο περιοδικό.

Αυτό που επιθυμεί ο Elliot είναι όλος ο κόσμος να καταλάβει και να αποδεχτεί τους διαφυλικούς ανθρώπους: "Άνθρωποι με μεγάλη επιρροή μεταδίδουν μύθους και ρητορικές μίσους- κάθε μέρα βλέπει κανείς την ύπαρξή μας να αμφισβητείται. Οι transgender είναι πραγματικοί" είπε χαρακτηριστικά.

Ο ηθοποιός που την περσινή χρονιά χώρισε με τη σύντροφό του Emma Portner, αποκάλυψε ότι η πανδημία του έδωσε τον χρόνο που χρειαζόταν για α ανακαλύψει την ταυτότητά του: "Είχα πολύ χρόνο για να εστιάσω σε όσα, με πολλούς τρόπους, υποσυνείδητα απέφευγα. Κατάφερα τελικά να αγκαλιάσω το ότι είμαι transgender και να επιτρέψω στον εαυτό μου να γίνω εντελώς αυτό που είμαι".

Ο Page άρχισε να ανακαλύπτει την ταυτότητά του όταν ακόμα ήταν μικρό παιδί: "Ένιωθα σαν αγόρι. Ήθελα να είμαι αγόρι. Ρωτούσα τη μαμά μου αν κάποια μέρα θα μπορούσα να γίνω", είπε και σήμερα που το κατάφερε θέλει να συνεχίσει να στηρίζει τα δικαιώματα των trans: "Το προνόμιο που έχω μου έδωσε τα μέσα για να τα καταφέρω και να είμαι εδώ που είμαι σήμερα και θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το προνόμιο για να βοηθήσω όσο μπορώ".