Πρίγκιπας Louis του Λουξεμβούργου | Ο πρώτος γάμος, το σκάνδαλο και το διαζύγιο

Μια ιστορία αγάπης που δημιούργησε πολλά σκάνδαλα στο ευρωπαϊκό Παλάτι.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Louis του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε πρόσφατα την γαλλίδα δικηγόρο Scarlett-Lauren Sirgue με τους γονείς του, τον Μεγάλο Δούκα Henri και τη Μεγάλη Δούκισσα Maria Teresa, να ποζάρουν ευτυχισμένοι δίπλα στο ευτυχισμένο ζευγάρι. Τα πράγματα δεν ήταν έτσι και στον πρώτο γάμο του τρίτου τους γιου, αφού εκείνος ήταν μόλις 20 ετών και η νύφη, η Tessy Antony, εκτός από κοινή θνητή είχε ήδη γεννήσει το πρώτο τους παιδί.

Η γνωριμία με την Tessy Antony, η γέννηση του παιδιού και ο βιαστικός γάμος

O Louis γνώρισε την Tessy ενώ υπηρετούσαν και οι δύο στον στρατό. Ένα χρόνο μετά τη γνωριμία τους, ο Μεγάλος Δούκας Henri και η Μεγάλη Δούκισσα Maria Teresa ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζονται να υποδεχτούν το πρώτο τους εγγόνι. Η Tessy γέννησε το πρώτο της παιδί με τον πρίγκιπα σε ιδιωτική κλινική σε ηλικία μόλις 19 ετών. Το παιδί αρχικά αφού γεννήθηκε εκτός γάμου δεν πήρε κανένα τίτλο.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε έξι μήνες μετά σε μια μικρή τελετή στη μικρή πόλη Gilsdorf στα βόρεια του Λουξεμβούργου. Ο πρίγκιπας Louis, ως τρίτος γιος του Μεγάλου Δούκα, αναγκάστηκε να αποποιηθεί τα δικαιώματά του στη διαδοχή του θρόνου προκειμένου να παντρευτεί την αγαπημένη του.

Τα προβλήματα μετά τον γάμο

Μετά τον γάμο το ζευγάρι μετακόμισε στην Αμερική και μετά στην Αγγλία όπου μεγάλωσαν τα δύο τους παιδιά και έμειναν αρκετά χρόνια. Η πρίγκιπας Louis σπούδασε Διαχείριση Πολιτικής Αεροπορίας και η Tessy Διεθνείς Σπουδές. Εκεί άρχισαν και τα πρώτα προβλήματα στον γάμο με την Tessy να διαπρέπει στις σπουδές της και στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα και τον πρίγκιπα να προσπαθεί να προσαρμοστεί στη δύσκολη για εκείνον καθημερινότητα εκτός Παλατιού.

Ακόμα ένα σκάνδαλο: Το διαζύγιο

Η Tessy κατάφερε να κάνει μια κορυφαία καριέρα, όμως όταν εκείνη κι ο πρίγκιπας οδηγήθηκαν σε διαζύγιο, πολλοί έσπευσαν να την αποκαλέσουν για ακόμα μια φορά προικοθήρα. Το διαζύγιο δημιούργησε ένα ακόμα σκάνδαλο στο ευρωπαϊκό Παλάτι, αφού η δικαστική διαμάχη ήταν σκληρή λόγω οικονομικών διαφορών.

Η Tess ζήτησε ένα χρηματικό ποσό για εκείνη και τα παιδιά της ή όπως δήλωσε ‘απλά ζητάω ένα σπίτι για μένα και τα παιδιά’ κι ο Louis αρνήθηκε να δώσει το μεγάλο ποσό επειδή όπως είχε πει δεν είχε δουλειά που να του δίνει χρήματα.

Η Antony δεν δικεδικούσε όμως από τον Louis -που ανήκει σε μια από τις πιο πλούσιες βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης –μόνο χρήματα αλλά και τη ζωή της αφού όταν έγινε πριγκίπισσα αντιμετώπισε τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της προβλήματα με τα media. Δεν είναι περίεργο, μάλιστα, που είχε δημόσια υποστηρίξει την Meghan Markle όταν κι εκείνη μπήκε ούσα "ανεπιθύμητη" στο βρετανικό Παλάτι.

H Tess πλέον είναι αρραβωνιασμένη με τον Frank Floessel με τον οποίο περιμένει παιδί σύντομα και έχει πολύ καλές σχέσεις με τον πατέρα των παιδιών της. Μάλιστα, ευχήθηκε στον πρίγκιπα Louis και την αρραβωνιαστικιά του κάθε ευτυχία μέσω Instagram.