Melania Trump | Θα μείνει στην ιστορία ως η πιο ‘απαθής’ Πρώτη Κυρία;

Οι βιογράφοι της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ προσπαθούν να εξηγήσουν ποια είναι πραγματικά η Melania Trump.

Τι θυμάται ο κόσμος από την Melania Trump ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ; Το στιλ της, την απροθυμία της να κρατήσει το χέρι του Donald Trump αλλά και τη σιωπή. Ο ρόλος των Πρώτων Κυριών στην Αμερική έχει μάλλον μια μητρική χροιά, αφού σε καιρούς δύσκολους πάντα ήταν εκείνες που απευθύνονταν στον λαό και προσπαθούσαν να τον καθησυχάσουν. Η Melania δεν το έκανε αυτό ούτε όταν οι υποστηρικτές του συζύγου της επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο. Πάντα έμενε σιωπηλή κι έδειχνε ότι ενδιαφέρεται μόνο για τα προσωπικά της projects και τον γιο της.

Ένα πρόσφατο δημοσίευμα του People σε μια προσπάθεια να καταλάβει ποια είναι πραγματικά η Melania και ποιο το έργο που άφησε πίσω της από τις μέρες της στον Λευκό Οίκο, πήρε συνέντευξη από τους 4 βιογράφους της Kate Bennett, Kate Andersen Brower, Nina Burleigh και Mary Jordan.

Όταν η Melania έφυγε από τον Λευκό Οίκο

H Melania επέστρεψε μαζί με τον σύζυγό της στο σπίτι τους στο Palm Beach της Florida, την μόνιμη πλέον κατοικία τους. Η Melania εκεί ζει ήρεμα κάνοντας spa, φροντίζοντας τον γιο της και κάνοντας παρέα με τους γονείς της. Η Mary Jordan εξηγεί πως ο κόσμος πιστεύει "ότι απλά ήθελε να είναι πλούσια αλλά δεν ήθελε μόνο αυτό, ήθελε να γίνει γνωστή".

Όσο βρισκόταν στον Λευκό Οίκο απολάμβανε τη δημοσιότητα και την ρόλο της ως Πρώτη Κυρία. Σύμφωνα με τους βιογράφους της, είναι έξυπνη, σκληρή και ξέρει τι θέλει ακριβώς από τη σχέση της με τον 74χρονo Trump που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως "πεζή" αλλά "με διάρκεια".

Οι προτεραιότητές της είναι να είναι σύζυγος και μητέρα και να έχει ένα μικρό κοινωνικό κύκλο. Η Melania εξάλλου πάντα έδειχνε να μοιράζεται τις ίδιες αξίες με τον Trump, την αφοσίωση και τη μεγάλη εκτίμηση στην προβολή.

"Δεν είναι μυστηριώδης" λέει η πρώην βοηθός της Stephanie Winston Wolkoff: "Αυτή η κουρτίνα γύρω της, το ότι δεν πιάνει το χέρι του συζύγου, είναι όλα μέρος του παιχνιδιού. Όλα για να την δείχνουν μυστηριώδη".

Η κληρονομιά της ως Πρώτη Κυρία

Η Melania Trump σίγουρα δεν έχει επηρεαστεί από γυναίκες όπως η Nancy Reagan αλλά όταν ήταν μικρή ήταν θαυμάστρια της Sophia Loren. Ήθελε να είναι σαγηνευτική και μυστηριώδης. Όπως λέει η Jordan, έγινε μοντέλο γιατί τότε όλοι ασχολούνταν με τα μοντέλα.

Οι βιογράφοι της συμφωνούν ότι αυτό που την έκανε να βρεθεί στο πλευρό του Trump ήταν η εξουσία και το χρήμα. Εξάλλου, όταν κάποια στιγμή την είχαν ρωτήσει αν θα έμενε μαζί του αν δεν τα είχε αυτά, εκείνη είχε απαντήσει "εκείνος θα ήταν μαζί μου αν δεν ήμουν όμορφη;".

Ο πρώην κυβερνήτης του New Jersey είχε πει ότι η Melania είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να επηρεάσει τον Trump αλλά σύμφωνα με την Jordan, ο ρόλος της στην αμερικάνικη πολιτική ήταν μηδαμινός. Πάντα έβασε πρώτο τον ρόλο της ως μητέρα και φρόντιζε να είναι καλά ο γιος της Barron. Για αυτό, άλλωστε, άλλαξε και το ιδιωτικό συμφωνητικό του γάμου της όταν ο Trump έγινε Πρόεδρος. Ήθελε ο Barron "να έχει ίδιο μερίδιο με τα μεγαλύτερα παιδιά που πάντα έβγαιναν μπροστά, τον Eric, τον Don Jr. και την Ivanka”.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η συγγραφέας Kate Bennett, ο ρόλος της συνοψίστηκε στην αντίδρασή της μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο: "Για μια Πρώτη Κυρία που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είχε πρόβλημα να βγει και να δείξει ότι έχει διαφορετική άποψη από τον σύζυγό της, να διαλέξει αυτή τη στιγμή στην ιστορία της Αμερικής και της δημοκρατίας, για να παραμείνει σιωπηλή, αυτό θα αλλάξει την κληρονομιά της. Η ιστορία θα θυμάται τη σιωπή της".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ