Ποιος θα είναι ο επόμενος δούκας του Εδιμβούργου;

Ο πρίγκιπας που θα κληρονομήσει τον τίτλο του Φίλιππου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, ο τίτλος τους ως δούκας του Εδιμβούργου θα περάσει σε ένα από τα παιδιά του. Ο πρίγκιπας που θα πάρει τον τίτλο έχει ήδη, μάλιστα, αποφασιστεί από το 1999.

Ο επόμενος δούκας του Εδιμβούργου θα είναι ο πρίγκιπας Edward, όπως είχε ανακοινωθεί και λίγο πριν τον γάμο του με τη Sophie Rhys-Jones το 1999. Ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε πάρει τον τίτλο λίγο πριν τον γάμο του με την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ κι έγινε έτσι το τέταρτο μέλος βασιλικής οικογένειας που έχει τον τίτλο του δουκάτου.

Ο τίτλος δημιουργήθηκε το 1726 και είχε δοθεί στον πρίγκιπα Frederick, τον εγγονό του βασιλιά George I. Ο επόμενος κάτοχος του τίτλου ήταν ο πρίγκιπας Γεώργιος που αργότερα έγινε βασιλιάς, και ο τρίτος κάτοχος ήταν ο πρίγκιπας Alfred, ο δεύτερος γιος της βασίλισσας Victoria.

O πρίγκιπας Φίλιππος, βέβαια, ήταν εκείνος που ταυτίστηκε περισσότερο από τον καθένα με τον τίτλο, όχι μόνο λόγω της αγάπης που είχε από τον λαό αλλά και χάρη στα βραβεία Duke of Edimburgh τα οποία βοηθούν παιδιά να μάθουν νέες δεξιότητες, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να προσφέρουν στις κοινότητές τους.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τον τίτλο θα κληρονομήσει ο πρίγκιπας Κάρολος, όμως με βάση την ανακοίνωση του 1999, ο νεότερος γιος του βασιλικού ζεύγους, πρίγκιπας Edward, θα πάρει τον τίτλο μετά από απόφαση της βασίλισσας και του πρίγκιπα Κάρολου. Αυτό σημαίνει ότι ο Κάρολος έχει συμφωνήσει να δώσει τον τίτλο στον Edward όταν γίνει βασιλιάς.

Εξάλλου, όταν ο διάδοχος του θρόνου γίνεται τελικά βασιλιάς, κάθε τίτλος που κατέχει παύει να υφίσταται και δίνεται σε κάποιον άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ