Yoko Ono | Τι πραγματικά πιστεύει για τη διάλυση των Beatles

Η Yoko Ono έχει μείνει στην ιστορία της pop κουλτούρας ως η γυναίκα που διέλυσε τους Beatles.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με αφορμή την κυκλοφορία ενός box set με τραγούδια από τη συνεργασία του John Lennon και της Plastic Ono Band, ο δημοσιογράφος Craig McLean της εφημερίδας Independent θυμήθηκε τη συνέντευξή του με την Yoko Ono το 2009 όταν είχε μιλήσει για την αντίδραση που είχε όταν έμαθε ότι ο John Lennon θα φύγει από τους Beatles.

Ήταν ίσως μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας της ποπ μουσικής. Στις 13 Σεπτεμβρίου ο John Lennon έπαιξε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ Τοροντο Rock&Roll με τους Plastic Ono Band και την Yoko Ono με την οποία είχε παντρευτεί πριν 6 μήνες.

Εκείνη τη στιγμή η Yoko, με την οποία ο Lennon είχε σχέση από το 1967, ανέβηκε στη σκηνή με τον σημαντικότερο τραγουδοποιό παγκοσμίως, με τους fans του Lennon να έχουν ανάμεικτα συναισθήματα.

"Δεν νομίζω ότι οι fans του John με αποδέχονται. Δεν ξέρω ποιοι είναι πραγματικά οι fans του John και ποιοι είναι οι fans οι δικοί μου και του John. Οι fans των Beatles κατά κάποιο τρόπο τον αποδοκίμασαν κατά κάποιο τρόπο. Έτσι κάθε φορά που κάνω κάτι, ένα άλμπουμ ή οτιδήποτε ποτέ δεν σκέφτομαι ποιος θα το ακούσει. Είναι χάσιμο χρόνου. Πότε δεν θα ήξερες", έλεγε το 2009 η 88χρονη Ono.

H Ono που έχει κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με τους Plastic Ono Band στο οποίο την παραγωγή έχει κάνει ο γιος της Sean Lennon έχει αποκαλύψει ότι ο Lennon ήταν αυτός που βρήκε το όνομα της μπάντας της. Λίγο πριν μπει και εκείνος στη μπάντα, όταν αποφάσισε να αφήσει τους Beatles, το ανακοίνωσε στη σύζυγό του. Ποια ήταν η αντίδρασή της: Όπως λέει η Yoko είπε: "Ω Χριστέ μου" εξηγώντας ότι εκείνη την εποχή ήθελε χώρο για τη δική της δουλειά. Η Ono αποκάλυψε ότι δεν ήθελε ο John να φύγει από τους Beatles: "Τι σκεφτόταν; Ήταν κάπως σαν να με απειλεί. Τώρα είμαστε εσύ κι εγώ. Νομίζω ότι ένιωθε ότι αυτό που έκανα εγώ ήταν πολύ πιο συναρπαστικό. Μόνο και μόνο γιατί με την μπάντα ήταν τόσα χρόνια μαζί".

Όπως εξήγησε η Yoko ήταν δύσκολο για εκείνη: "Το είπα στον John και ήταν πολύ ταραγμένος. Πάντα ήμουν ένας μοναχικός λύκος, έκανα τα πράγματα μόνη μου" ενώ αντίθετα, λέει "ο John είχε συνεργασία με τρεις ανθρώπους και ειδικά με τον Paul. Οπότε δεν ήμουν ενθουσιασμένη με αυτό. Ένιωθε ότι η δύναμή μου μειώθηκε στο μισό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ