Πρίγκιπας Φίλιππος | Η ιστορία του Land Rover που σχεδίασε ο ίδιος για να μεταφέρει τη σορό του

Ο Δούκας του Εδιμβούργου είχε παραγγείλει το αυτοκίνητο για το συγκεκριμένο λόγο πριν από 18 χρόνια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της τελετής της κηδείας του Πρίγκιπα Φιλίππου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών στις 9 Απριλίου, το φέρετρό του θα μεταφέρει στο παρεκκλήσι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα Land Rover, στο σχεδιασμό του οποίου βοήθησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το παλάτι, ο Δούκας του Εδιμβούργου και η Land Rover ξεκίνησαν τα σχέδια για τη δημιουργία ενός ειδικού Land Rover που θα χρησιμοποιηθεί στην κηδεία του πριν από 18 χρόνια. Το όχημα κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο Solihull της Land Rover το 2013 χρησιμοποιώντας ένα όχημα αμαξώματος Land Rover Defender TD5 130 με ανοιχτό το τμήμα προκειμένου να μεταφέρει το φέρετρο του Δούκα (σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές του).

Πρίγκιπας Φίλιππος | Η ιστορία του Land Rover που σχεδίασε ο ίδιος για να μεταφέρει τη σορό του

Το αρχικό χρώμα του οχήματος ήταν ένα διαφορετικό πράσινο, αλλά μετά από αίτημα του Δούκα βάφτηκε ξανά χακί, ώστε να παραπέμπει στο χρώμα των στρατιωτικών αυτοκινήτων. Με την πάροδο των ετών έγιναν κάποιες τροποποιήσεις ακόμα, ενώ την τελική μορφή του το όχημα πήρε το 2019.

Φίλιππος Land Rover

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν το συγκεκριμένο Land Rover να μεταφέρει τη σορό του Δούκα από το Wellington Arch στο κέντρο του Λονδίνου στο Windsor, αλλά τα σχέδια άλλαξαν εξαιτίας της πανδημίας και η  τελετή θα είναι πολύ πιο λιτή από ό,τι προβλεπόταν.

Η σχέση του Φίλιππο με τη Land Rover

Ο Δούκας χρησιμοποιούσε αυτοκίνητα της Land Rovers καθόλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του, ενώ είχε τιμήσει την εταιρεία με την Βασιλική Εγγύηση (Royal Warrant) πριν από σαράντα χρόνια. Είχε επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της πολλές φορές, όπως όταν συνόδευσε τη Βασίλισσα στα εγκαίνια του νέου κέντρου παραγωγής μηχανών της Jaguar Land Rover στο Wolverhampton το 2014.

Φίλιππος Land Rover
OΠρίγκιπας Φίλιππος καθισμένος πάνω στην οροφή ενός Land Rover και η Βασίλισσα Ελισάβετ παρακολουθούν τις ιπποδρομίες του Badminton, τον Απρίλιο του 1968.

Σύμφωνα με τον Thierry Bolloré, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Jaguar Land Rover, ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε μεγάλο ταλέντο "στο σχεδιασμό, τη μηχανική και την τεχνολογία" και κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του "απέδειξε την εντυπωσιακή γνώση και το βαθύ ενδιαφέρον του για την κατασκευή οχημάτων".