Βασίλισσα Ελισάβετ | Οι πιο δύσκολοι αποχαιρετισμοί

Όλες οι φορές που η Βασίλισσα Ελισάβετ έπρεπε να πει το τελευταίο αντίο σε κάποιο δικό της πρόσωπο.

Στα 94 χρόνια της ζωής της, από τα οποία τα 70 ως μονάρχης, η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει ζήσει πολλές απώλειες και έχει πει "αντίο" σε πολύ αγαπημένα της πρόσωπα. Η κορυφαία, βεβαίως, απώλεια ήρθε με τον θάνατο του συζύγου της, Πρίγκιπα Φιλίππου, και η φιγούρα της στην κηδεία ήταν ίσως από τις ελάχιστες φορές που η απόλυτα ψύχραιμη και συνήθως ανέκφραστη βασίλισσα, έδειχνε βαθιά συντετριμμένη. 

Ο Φίλιππος ήταν το στήριγμά της για 73 χρόνια, σ' ένα γάμο με δυσκολίες μεν, που παρέμεινε όμως δυνατός ως το τέλος. Η αμέσως προηγούμενη μεγάλη απώλεια... ήταν διπλή: το 2002 η Ελισάβετ έχασε τη μητέρα της, Βασιλομήτωρ Ελισάβετ, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στα 101 της χρόνια, ενώ 2 μήνες νωρίτερα είχε πεθάνει στα 71 της η αδελφή της, Πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Η Ελισάβετ ήταν πολύ δεμένη με τη μητέρα και την αδελφή της και αυτή ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 1997, η Βασίλισσα και η βασιλική οικογένεια κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν έναν τραγικό θάνατο: αυτό της Πριγκίπισσας Diana. Πέρα από θρήνο ενός ολόκληρου έθνους, η οικογένεια έπρεπε πρωτίστως να διαχειριστεί τον υπέρτατο πόνο των δυο γιων της Diana με τον Πρίγκιπα Κάρολο, του Πρίγκιπα William και του Πρίγκιπα Harry. Κανείς δεν θα ξεχάσει τους δυο εφήβους- o William ήταν 15 και ο Harry μόλις 12 ετών- να συνοδεύουν το φέρετρο της μητέρας τους, μαζί με τον πατέρα τους, τον παππού τους Φίλιππο και τον θείο τους, Charles Spencer. Όμως αυτή ήταν και μία από τις ελάχιστε φορές που η Βασίλισσα εμφανίστηκε δημοσίως, πριν την κηδεία, για να διαβάσει κάποια τα εκατομμύρια μηνύματα που ο κόσμος είχε αφήσει έξω από τα ανάκτορα του Buckingham.

Άλλη μεγάλη απώλεια που τη σημάδεψε , αυτή του πατέρα της Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ'. Εκτός από το ό,τι έπρεπε να διαχειριστεί τη θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου της πατέρα, η Ελισάβετ μόλις στα 25 της είδε τη ζωή της να αλλάζει αφού αυτός ο θάνατος την έφερε στον θρόνο.

Οι δύσκολοι αποχαιρετισμοί της Ελισάβετ

2021

2021

Η Βασίλισσα Ελισάβετ λέει το τελευταίο «αντίο» στον σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλιππο.

2002

2002

Στην κηδεία της μητέρας της, Βασιλομήτωρ Ελισάβετ, με τον Κάρολο και τον Φίλιππο.

2002

2002

Στην κηδεία της αδελφής της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, με τα δυο παιδιά της εκλιπούσας, Λαίδη Σάρα Τσάκο και Λόρδο Λινλεϊ.

1997

1997

Στην κηδεία της Νταϊάνα, μαζί με τη μητέρα της, Βασιλομήτωρ Ελισάβετ. Η Πριγκίπισσα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι.

1979

1979

Στην κηδεία του Λόρδου Μαουντμπάτεν, αγαπημένου θείου του Πρίγκιπα Φιλίππου και μέντορα του Πρίγκιπα Καρόλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον IRA.

1972

1972

Στην κηδεία του θείου της, Έντουαρντ, δούκα του Ουίσδορ, με την χήρα του, Γουάλις Σίμπσον.

1952

1952

Η βασίλισσα Ελισάβετ στην κηδεία του πατέρα της, Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ'.