7 celebrities που προστατεύουν έμπρακτα το περιβάλλον

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, αυτοί είναι οι stars που παλεύουν για την προστασία του περιβάλλοντος όλο το χρόνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πολύ πριν η Greta Thunberg στρέψει τους προβολείς προς την προστασία του πλανήτη μας, πολλοί ήταν οι μεγάλες αστέρες που άλλοτε φανερά και άλλοτε χωρίς να το κάνουν θέμα δούλευαν υπέρ του περιβάλλοντος, είτε με εκστρατείες ή με γενναιόδωρες χορηγίες σε οργανισμούς που έχουν ως στόχο να διδάξουν στον κόσμο τον σεβασμό προς τη Γη. 

Leonardo DiCaprio

Ίσως είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του green living, αφού μέσα στα χρόνια της καριέρας του έχει σημειώσει σημαντική ακτιβιστική δράση. Το 1998 ίδρυσε έναν οργανισμό που προωθεί θέματα που αφορούν το περιβάλλον και έχουν να κάνουν με την κλιματική αλλαγή και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το 2006 βρισκόταν πίσω από την παραγωγή του ντοκιμαντέρ ‘11th Hour’, όπως έκανε και πολλά χρόνια αργότερα με το "Before The Flood", σε συνεργασία με το National Geographic. Πέρα από τη δράση του, όμως, ο ηθοποιός προσπαθεί και με τον τρόπο ζωής του να προωθεί το eco-friendly μοντέλο, έχοντας ηλεκτρικό αυτοκίνητο και μένοντας σε ένα σπίτι που λαμβάνει ενέργεια από ηλιακό πάνελ

Meryl Streep

Η δράση της οσκαρικής ηθοποιού ξεκινάει από τη δεκαετία του '80, όταν δημιούργησε την καμπάνια Mothers and Others, ύστερα από έρευνες που έδειχναν πως βλαβερά παρασιτοκτόνα βρίσκονταν σχεδόν σε όλα τα καθημερινά προϊόντα που αγοράζουμε. Μάλιστα, είναι και μέλος του Children's Environmental Health, ενός οργανισμού που σκοπό έχει να προστατεύει τα παιδιά από τις τοξίνες σε φαγητό και νερό.

Gisele Bunchen & Tom Brady

Το λαμπερό ζευγάρι είναι γνωστό για τον "καθαρό" τρόπο ζωής του και την υγιεινής διατροφή που ακολουθούν. H Bunchen είναι υποστηρίκτρια της προστασίας του περιβάλλοντος και δουλεύει ως πρέσβειρα καλής θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών με δράση που αφορά την αποψίλωση του Αμαζονίου. Μάλιστα, με την οικογένειά της ξεκίνησε το project Clean Water, για να αποκαταστήσει τη βλάστηση στη γενέτειρά της, Horizonta, γεγονός που την αναγνώρισε από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard και του Environmental Center ως πολίτη της χρονιάς. 

Edward Norton

Ο γνωστός ηθοποιός για δεκάδες χρόνια ασχολείται με την προστασία του περιβάλλοντος σε σημείο που έχει αναγνωριστεί από τα Ηνωμένη Έθνη ως Πρέσβης της Βιοποικιλότητας. Επίσης, ο ίδιος έχει συνεργαστεί με τον Samson Parashina, ένα πολεμιστή Μασάι, δημιουργώντας τον οργανισμό Maasai Wilderness Conservation Trust, που ενθαρρύνει την προστασία του θρυλικών οικοσυστημάτων και βιοποικιλοτήτων της Ανατολικής Αφρικής μέσα από τη διατήρηση που ευνοεί άμεσα τις τοπικές κοινότητες των Μασάι. Επίσης, ο ηθοποιός έχει συνεργαστεί και με το πρόγραμμα BP Solar Neighbors, με το οποίο προσκαλεί άλλους celebrities να αγοράσουν ένα "ηλιακό" σπίτι για μια οικογένεια με χαμηλό εισόδημα. 

Pierce Brosnan

O πρώην James Bond μαζί με τη γυναίκα του έχουν δωρίσει πάνω από 1 εκατομμύριο σε περιβαλλοντικούς οργανισμούς ενώ συμμετέχουν συχνά σε δράσεις που έχουν να κάνουν με τη διατήρηση της χλωρίδας και της πανίδας. 

Robert Redford

Ο ιδρυτής του Sundance Film Festival για πολλά χρόνια κατείχε τον ρόλο, που με κόπο έχει αναλάβει τώρα ο Leonardo DiCaprio, υποστηρίζοντας δεκάδες οργανώσεις που ασχολούνται με τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί με την εξόρυξη του αργού πετρελαίου, που έχει ως ταχθεί ως αντίθετος. 

Natalie Portman

Η ηθοποιός για χρόνια έχει απαστεί τον vegan τρόπο ζωής, σχεδιάζοντας μάλιστα ρούχα και παπούτσια, κατά την κατασκευή των οποίων δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ζώα, ενώ για δεκαετίες συμμετέχει ενεργά σε οργανισμούς που ασχολούνται με περιβαλλοντικά ζητήματα σε παγκόσμια κλίμακα. 

Πηγή: Madame Figaro.gr