Πριγκίπισσα Diana | Ποιες φορούν σήμερα τα πολύτιμα κοσμήματά της

Η πριγκίπισσα Diana είχε μια τεράστια συλλογή από κοσμήματα, πολλά από τα οποία δόθηκαν σαν κληρονομιά στους γιους της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Diana φορούσε κοσμήματα σε κάθε εμφάνισή της και μάλιστα έχει φορέσει μερικά από τα πιο όμορφα και διάσημα κοσμήματα. Εξάλλου, η Diana δεν είχε απλά απεριόριστη πρόσβαση στη βασιλική συλλογή κοσμημάτων της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά είχε δημιουργήσει και τη δική της συλλογή είτε από δώρα είτε από προσωπικές αγορές.

Πολλά από τα κοσμήματα της δόθηκαν στους δύο γιους της ως κληρονομιά μετά τον θάνατό της για να τα δώσουν στις συζύγους τους, τα οποία τόσο η δούκισσα του Cambridge όσο και η δούκισσα του Sussex έχουν τιμήσει φορώντας τα στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Τα 'Collingwood Pearl' σκουλαρίκια

Πριγκίπισσα Diana | Ποιες φορούν σήμερα τα πολύτιμα κοσμήματά της

Η πριγκίπισσα Diana φόρεσε τα σκουλαρίκια που ήταν γαμήλιο δώρο από τα κοσμηματοπωλεία Collingwood μια μέρα πριν τον γάμο της. Το κλασικό σχήμα αχλάδι στα μαργαριταρένια σκουλαρίκια ταιριάζουν πολύ με την Lover's Knot τιάρα που φορούσε η Diana στις περιοδείες στην Αυστραλία, τον Καναδά και την Ιταλία. Τα σκουλαρίκια έχει πλέον στην συλλογή της η δούκισσα του Cambridge και τα φόρεσε για πρώτη φορά σε δημόσια εμφάνισή της το 2017, σε ταξίδι της στο Βέλγιο, αλλά και στο garden πάρτι της βασίλισσας στο Buckingham Palace το 2019.

Η τιάρα 'The Lover’s Knot'

Diana κοσμήματα

Ήταν η αγαπημένη τιάρα της Diana. H Lover’s Knot τιάρα ήταν πολύ βαριά και κάθε φορά που η Diana την φορούσε της προκαλούσε πονοκέφαλο, όμως συνέχισε να την προτιμά. Της δόθηκε πριν τον γάμο της και την επέλεξε για πολλές εμφανίσεις της, όπως στην εκδήλωση για το άνοιγμα του κοινοβουλίου το 1981 και την περιοδεία της στο Χονγκ Κονγκ το 1989. Η Κate Middleton κληρονόμησε την επιβλητική τιάρα. Την φόρεσε το 2015 σε διπλωματική εκδήλωση στο βρετανικό Παλάτι αλλά και σε εκδήλωση προς τιμή του ολλανδικού κράτους το 2018.

Το 'Asprey Aquamarine' cocktail δαχτυλίδι

Diana κοσμήματα

Η Diana αγαπούσε το μπλε χρώμα κι έτσι πολλά από τα κοσμήματά της ήταν διακοσμημένα με μπλε πολύτιμους λίθους. Το δαχτυλίδι που φόρεσε σε δείπνο κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Αυστραλία το 1996 έκλεψε τις εντυπώσεις και πλέον κοσμεί και το δάχτυλο της Meghan Markle που το φόρεσε στη δεξίωση του γάμου της στο Frogmore House αλλά και κατά τη διάρκεια της περιοδείας της με τον πρίγκιπα Harry στην Τόνγκα.

Το δαχτυλίδι αρραβώνων

Diana κοσμήματα

Το διάσημο ζαφειρένιο δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Diana είχε δημιουργηθεί μετά από παραγγελία του πρίγκιπα Καρόλου το 1981 για την πρόταση γάμου. Πλέον το φοράει πάντα η δούκισσα του Cambridge αφού της το έδωσε ο πρίγκιπας William όταν της έκανε πρόταση γάμου.

Τα σκουλαρίκια 'πεταλούδες΄

Diana κοσμήματα

Όταν η Meghan Markle αρραβωνιάστηκε τον πρίγκιπα Harry πολλοί συνέκριναν το στιλ της με αυτό της πριγκίπισσας Diana. Η δούκισσα του Sussex έχει κληρονομήσει τα σκουλαρίκια "πεταλούδες” της Diana και τα έχει φορέσει στην περιοδεία της με τον πρίγκιπα Harry στην Αυστραλία. Η Diana τα είχε φορέσει για πρώτη φορά σε επίσημη επίσκεψή της στον Καναδά το 1986.

Το χρυσό βραχιόλι (σετ με τα σκουλαρίκια 'πεταλούδες')

Diana κοσμήματα

Το χρυσό βραχιόλι της Diana είναι σετ με τα σκουλαρίκια σε σχήμα πεταλούδας και τα έχει επίσης στη συλλογή της η δούκισσα του Sussex. Η Meghan το είχε φορέσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αυστραλία αλλά και σε εμφάνισή της στο Royal Albert Hall τον Ιανουάριο του 2019.

Τα 'Diamond & South Sea Pearl' σκουλαρίκια

Diana κοσμήματα

Ανάμεσα στα αγαπημένα κοσμήματα της Diana ήταν και τα σκουλαρίκια που της είχε φορέσει στην εκδήλωση για τη στέψη του αυτοκράτορα Akihito και της αυτοκράτειρας Michiko της Ιαπωνίας το 1990. Πλέον βρίσκονται στην αξιοθαύμαστη συλλογή της Kate Middleton, η οποία τα είχε φορέσει στο κόκκινο χαλί των BAFTA το 2019.

Τα σκουλαρίκια με ζαφείρια

Diana κοσμήματα

Ο πρίγκιπας Fahd της Σαουδικής Αραβίας είχε δώσει ως δώρο στην πριγκίπισσα Diana ένα σετ σκουλαρικιών με ζαφείρι και διαμάντια που ταιριάζουν εκπληκτικά με το δαχτυλίδι αρραβώνων της. Η δούκισσα του Cambridge τα φοράει σε ξεχωριστές περιπτώσεις, όπως στην πρώτη της εμφάνιση για το 2019, στα εγκαίνια του μουσείου V&A Dundee της Σκωτίας.

Το μαργαριταρένιο βραχιόλι

Diana κοσμήματα

Τα μαργαριτάρια ήταν μία αγαπημένη επιλογή της Diana και πλέον το αγαπημένο της μαργαριταρένιο βραχιόλι ανήκει στην Kate Middleton που το έχει προτιμήσει σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην περιοδεία της στη Γερμανία το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ