Πρίγκιπας Κάρολος | Οι αλλαγές που θα κάνει στα βρετανικά παλάτια όταν γίνει βασιλιάς

Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει σχέδια για όλες τις βασιλικές κατοικίες.

Ο πρίγκιπας Κάρολος σκοπεύει να κάνει μεγάλες αλλαγές στα βρετανικά παλάτια και τις βασιλικές κατοικίες όταν γίνει βασιλιάς, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα. Μάλιστα, έχει ήδη μοιραστεί τα σχέδιά του με τον πρίγκιπα William, την Kate Middleton αλλά και τη σύζυγό του Camilla Parker Bowles.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, ο δούκας της Κορνουάλης σκοπεύει να ανοίξει τα παλάτια για το κοινό, τόσο το Buckingham Palace όσο και το Sandringham, αλλά και άλλες βασιλικές κατοικίες, όπως το Windsor, το Balmoral και το Clarence House.

Αυτό που θέλει να πετύχει ο Κάρολος είναι να μετατρέψει τις κατοικίες από "ιδιωτικούς χώρους σε δημόσια μέρη” όπως έγραψαν οι Sunday Times, ώστε οι πολίτες και οι τουρίστες να μπορούν να απολαμβάνουν ξεναγήσεις στα Ανάκτορα αλλά και βόλτες στους εντυπωσιακούς κήπους.

Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος μπορεί να επισκεφτεί πληρώνοντας εισιτήριο κάποιες αίθουσες του Παλατιού αλλά και μια θεματική έκθεση και ξενάγηση στον κήπο που περιλαμβάνει 1000 διαφορετικά είδη δέντρων και 320 είδη λουλουδιών και φυτών.

Αυτές φυσικά δεν είναι οι μόνες αλλαγές που θα κάνει ο Κάρολος, όταν γίνει βασιλιάς. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά την στέψη του, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Camilla θα μετακομίσουν στο Buckingham Palace, ο Κάρολος μπορεί -αν το θελήσει-να αλλάξει όνομα, τα βρετανικά χαρτονομίσματα αλλά και ο εθνικός ύμνος θα αλλάξουν και θα μειωθούν τα ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ