X

Βασίλισσα Ελισάβετ | Έτσι τίμησε τον Πρίγκιπα Φίλιππο σε δημόσια εμφάνισή της

Η Βασίλισσα επέστρεψε στα καθήκοντά της, ωστόσο δεν ξεχνά τον σύζυγό της.

Μπορεί η περίοδος του πένθους για τον θάνατο του Πρίγκιπα Φιλίππου να έχει περάσει και η Βασίλισσα Ελισάβετ να έχει επιστρέψει στα καθήκοντά της, ωστόσο η Βρετανή μονάρχης δεν ξεχνά τον σύζυγό της. Στην πρόσφατη δημόσια εμφάνισή της, η Ελισάβετ φρόντισε να τιμήσει τη μνήμη του φορώντας ένα κόσμημα που της είχε δωρίσει ο Φίλιππος. 

Συγκεκριμένα, η βασίλισσα επισκέφτηκε τη βάση του πολεμικού αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth στο Πόρτσμουθ, πριν αυτό σαλπάρει για επιχειρησιακή εκπαίδευση, και εμφανίστηκε ντυμένη στα κόκκινα και φορώντας στο πέτο του παλτού της την καρφίτσα "Scarab" από χρυσό, ρουμπίνια και διαμάντια, που ήταν προσωπικό δώρο σ' εκείνη από τον Φίλιππο το 1966. Την ιδία καρφίτσα είχε φορέσει και στο πορτραίτο της με τον Φίλιππο για την 70η επέτειο του γάμου τους, το 2017, ενώ δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς και το γεγονός ότι την επέλεξε για την επίσκεψή της σε ναυτική βάση επειδή και ο σύζυγός της υπηρέτησε το ναυτικό. 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ επιθεώρησε το αεροπλανοφόρο, και συναντήθηκε με κάποια από τα συνολικά 1.700 μέλη του Ναυτικού, της Αεροπορίας και του Στρατού που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση. Το πλοίο πήρε το όνομά του από τη βασίλισσα, που το εγκαινίασε το 2014.