Martin Bashir | "Δεν ήθελα να βλάψω την πριγκίπισσα Diana"

Ο πρώην δημοσιογράφος του BBC μίλησε στην εφημερίδα Sunday Times ύστερα από τα νέα στοιχεία της έρευνας σχετικά με τη συνέντευξη του 1995 με την πριγκίπισσα Diana.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετανιωμένος δηλώνει ο δημοσιογράφος Martin Bashir για τα μέσα που χρησιμοποίησε για να πάρει την πιο διάσημη συνέντευξη της πριγκίπισσας Diana το 1995, κάνοντάς την να παραδεχθεί πως ο σύζυγός της είχε παράλληλη σχέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ύστερα από τα νέα στοιχεία που έδειξε η έρευνα που διεξήχθη περίπου 6 μήνες πριν, αποδεικνύοντας πως ο δημοσιογράφος είχε χρησιμοποιήσει δόλιο τρόπο για να πείσει την πριγκίπισσα του λαού σχετικά με τη συνέντευξη, ο Bashir είπε τη δική του αλήθεια στην εφημερίδα Sunday Times σχετικά με το ζήτημα. 

"Δεν ήθελα ποτέ να βλάψω τη Diana με κανέναν τρόπο και δεν νομίζω ότι το κάναμε. Όσα κάναμε στη συνέντευξη, έγιναν με βάση αυτά που ήθελε η ίδια, από το πότε ήθελε να ειδοποιήσει το παλάτι, μέχρι πότε θα έβγαινε στον αέρα και το περιεχόμενό της.", δήλωσε ο Bashir, συνεχίζοντας πως δεν μπορεί να φανταστεί πώς νιώθει η οικογένεια της, αναφερόμενος στους γιους της πριγκίπισσας Diana. 

Ο Bashir, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, χρησιμοποίησε ψεύτικα στοιχεία τραπέζης, τα οποία είχε δείξει στον αδερφό της πριγκίπισσας ώστε να τον πείσει να τους φέρει σε επαφή και να σιγουρέψει με αυτό τον τρόπο τη συνέντευξη. Όσο κι αν ήταν λάθος αυτό που έκανε και το έχει μετανιώσει, ο πρώην δημοσιογράφος του BBC είναι περήφανος για τη συνέντευξη, για την οποία μάλιστα δεν είχε καμία κατεύθυνση, όπως υπογράμμισε. 

Όσο για τη δήλωση του πρίγκιπα William, ο οποίος υποστήριξε πως η μητέρα του ήταν κυριευμένη από φόβο, παράνοια και απομόνωση ύστερα από τη συνέντευξη, ο Bashir απαντά πως δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για μία κατάσταση που συνέβαινε έτσι κι αλλιώς, ούτε για τα ζητήματα που προέκυψαν ύστερα από τις αποφάσεις που πήρε η ίδια. Δεν ήταν όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η πηγή όλων αυτών που έφεραν τη Diana σε αυτό το σημείο.

Τέλος, στην ερώτηση αν μπορεί να συγχωρέσει τον εαυτό του, o Bashir απάντησε πως είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση γιατί ήταν πολύ σημαντικό το λάθος του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ