Πρίγκιπας Κάρολος | Γιατί μπορεί να μη γίνει "Βασιλιάς Κάρολος";

Ο πρίγκιπας Κάρολος κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα διαδοχής για το βρετανικό θρόνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί να μην ακούσουμε ποτέ το όνομα "Βασιλιάς Κάρολος" ως τον τίτλο του επόμενου μονάρχη της Αγγλίας. Και όχι επειδή ο πρίγκιπας Κάρολος πρόκειται να παραχωρήσει τη θέση του στον γιο του, πρίγκιπα William, αλλά επειδή έχει τη δυνατότητα με βάση μια παλιά βασιλική παράδοση να αλλάξει το βασιλικό όνομά του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις η βασίλισσα Ελισάβετ παραδώσει τον θρόνο στον γιο της, ο πρίγκιπας Κάρολος θα γίνει ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ, ένα όνομα που έχει να χρησιμοποιηθεί από τον 17ο αιώνα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αμετάκλητο. Ολόκληρο το όνομα του πρίγκιπα της Ουαλίας είναι Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος και σύμφωνα με την παράδοση που πολλοί βασιλιάδες στο παρελθόν έχουν ενστερνιστεί, μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε άλλο από τα ονόματά του. 

Συνεπώς, ο πρίγκιπας Κάρολος μπορεί να ονομαστεί κατά βούληση είτε βασιλιάς Φίλιππος, είτε βασιλιάς Αρθούρος, ή βασιλιάς Γεώργιος VII.

Ο Βασιλιάς Εδουάρδος VII, ο προπάππους της βασίλισσας Ελισάβετ, είχε επιλέξει το όνομα "Εδουάρδος", όμως άτυπα ήταν γνωστός ως Αλβέρτος. Όπως και ο θείος της βασίλισσας Ελισάβετ είχε επιλέξει το ίδιο βασιλικό όνομα, ως Εδουάρδος VIII, όμως η οικογένεια και οι φίλοι τον φώναζαν David.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ