Royal scandals | 8 σκάνδαλα που η βρετανική βασιλική οικογένεια θέλει να ξεχάσει

Τα σκάνδαλα που είχαν συγκλονίσει το Παλάτι πολύ πριν τον πρίγκιπα Andrew και το Megxit.

Πολύ πριν ο πρίγκιπας Andrew, δεύτερος γιος και τρίτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ, μπλεχτεί στο σκάνδαλο Epstein και πριν ο πρίγκιπας Harry αποφασίσει να κάνει αποκαλύψεις για την οικογένειά του, το παλάτι του Buckingham είχε περάσει κι άλλες ένδοξες μέρες...σκανδάλων που είχαν γίνει πρωτοσέλιδα και είχαν κλονίσει την εμπιστοσύνη των Bρετανών στο στέμμα.

Εκτός από τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Diana για τον χωρισμό της με τον Κάρολο, την απόφαση του Harry να ντυθεί ναζί σε πάρτι μεταμφιεσμένων και λίγο μετά να φωτογραφίζεται χωρίς ρούχα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας, υπήρξαν και κάποιες στιγμές όχι και τόσο γνωστές που η βασιλική οικογένεια σίγουρα δεν θέλει πια να θυμάται.

Ο εισβολέας στη κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας

Royal scandals | 8 σκάνδαλα που η βρετανική βασιλική οικογένεια θέλει να ξεχάσει

Όταν κάποιος καταφέρνει να μπει μέσα στην κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας χωρίς να γίνει αντιληπτός από την ασφάλεια του Παλατιού, τότε δεν φοβάται μόνο η βασίλισσα αλλά κλονίζεται και η εμπιστοσύνη του λαού για τα μέτρα που λαμβάνονται για την εθνική ασφάλεια.

Το 1982 ένας άντρας κατάφερε να μπει στο ιδιαίτερο δωμάτιο της Ελισάβετ σκαρφαλώνοντας τον τοίχο στις 7.15 το πρωί. Αρχικά, τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι συνάντησε τη βασίλισσα και της μίλησε για 10 λεπτά αν και το 2012 σε συνέντευξή του στην Independent είχε πει ότι εκείνη έτρεξε αμέσως έξω από το δωμάτιό της ξυπόλυτη.


Ο Harry είχε μπει σε κέντρο αποτοξίνωσης

πριγκιπας Harry

Όταν ένας έφηβος καπνίζει μαριχουάνα και το μαθαίνουν οι γονείς του, συνήθως δέχεται μια επίπληξη και αρκετό κήρυγμα. Όταν το κάνει ο γιος του διαδόχου του θρόνου, τότε μπαίνει σε κέντρο αποτοξίνωσης. Η βασιλική οικογένεια, εξάλλου, δεν είναι απλά μια οικογένεια, αλλά ένας θεσμός που βασίζεται σε χρόνια παράδοσης και αξιών που πολλές φορές δεν συμβαδίζουν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και νεότερες αντιλήψεις.

Όταν, λοιπόν, ο 16χρονος Harry πιάστηκε να καπνίζει μαριχουάνα στο Highgrove, έγινε πρωτοσέλιδο. Ο Κάρολος τον έστειλε σαν τιμωρία σε κέντρο αποτοξίνωσης ώστε να βιώσει από κοντά τις συνέπειες της νέας του κακής συνήθειας. Φυσικά δεν έκατσε πολύ αλλά μόνο μια μέρα, ο έφηβος Harry όμως είχε την ευκαιρία να μιλήσει με ανθρώπους εθισμένους στην ηρωίνη και την κοκαΐνη.

Η παράνομη παραγγελία του Κάρολου όταν ήταν έφηβος

Πρίγκιπας Κάρολος

Μπορεί σήμερα να ακούγεται αστείο, αλλά το 1963 δεν ήταν, ειδικά για τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου. Ο νεαρός πρίγκιπας τότε είχε μπει σε μια pub κατά τη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής κι είχε παραγγείλει ένα brandy! Για κακή του τύχη, δίπλα του ήταν ένας δημοσιογράφος και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να το κάνει πρωτοσέλιδο. Το Buckingham αρχικά το είχε αρνηθεί και μετά το είχε παραδεχτεί ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος έχει έκτοτε πει ότι οι λέξεις "cherry brandy” ακόμα τον ταράσσουν. Η pub πάντως στην οποία είχε διαδραματιστεί το σκηνικό, έγινε τόσο δημοφιλές που όταν έκλεισε το 2014, έγραψαν για αυτό οι μεγάλες βρετανικές εφημερίδες.

Τα γούστα της Sarah Ferguson

Sarah Ferguson

To 1992 η Daily Mirror δημοσίευσε φωτογραφίες της δούκισσας του York, Sarah Ferguson, με τον John Bryan, ένα τεξανό εκατομμυριούχο. Το σκάνδαλο βέβαια δεν ήταν η σχέση της με τον Αμερικάνο, αφού είχε ήδη χωρίσει με τον πρίγκιπα Andrew, αλλά το γεγονός ότι σε μια φωτογραφία φαινόταν ο Bryan να γλύφει τα δάχτυλα των ποδιών της δούκισσας. Ο εκατομμυριούχος είχε πει στην Daily Mail ότι απλά φιλούσε τα πόδια της αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Η ιδιωτική ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας είχε δεχθεί εισβολή, κάτι που θα ανακάλυπταν δυστυχώς και αργότερα.

Ο πριγκίπισσα Άννα δεν έχει καθαρό ποινικό μητρώο

πριγκίπισσα Άννα

Η μονάκριβη κόρη της βασίλισσας, η πριγκίπισσα Άννα, έγινε το πρώτο ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας που δεν έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Το 2002 ομολόγησε την ενοχή της σε μία καταγγελία που της έγινε, όταν τα δύο bull terrier σκυλάκια της επιτέθηκαν δύο παιδιά. Σύμφωνα με το BBC, η πριγκίπισσα εμφανίστηκε στο δικαστήριο όπου της επιβλήθηκε πρόστιμο 500 βρετανικών λιρών, 500 λίρες για έξοδα ζημιών, την υποχρέωση να έχει πάντα λουρί στα σκυλιά της, να τα εκπαιδεύσει και να πληρώσει 148 λίρες στο δικαστήριο.


Οι ιδιωτικές συνομιλίες της Καμίλα και του Καρόλου

πρίγκιπας Κάρολος

Το 1992 αμέσως μετά την ανακοίνωση του χωρισμού της πριγκίπισσας Diana και του Καρόλου, διέρρευσαν στον Τύπο λεπτομέρειες από ιδιωτικές συνομιλίες του πρίγκιπα και της Camilla Parker Bowles. Το σκάνδαλο που είχε ονομαστεί από τα tabloids της εποχής "Camilla-gate” είχε προκαλέσει ντροπή στο Παλάτι, ειδικά η εξομολόγηση του Καρόλου στην ερωμένη του ότι ήθελε να είναι το "ταμπόν” της.

Οι συνομιλίες της πριγκίπισσας Diana και του James Gilby

Diana συνέντευξη 1995

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες της πριγκίπισσας Diana και του στενού της φίλου James Gilby το 1989 είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα The Sun το 1992. Σε αυτές, ο Gilby αποκαλούσε τη πριγκίπισσα 'καλαμαράκι' αλλά όπως είχε η ίδια πει αργότερα, δεν υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ τους.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είχε "βρίσει” ένα δημοσιογράφο

πρίγκιπας Κάρολος, Harry, William

Η βασιλική οικογένεια και το βρετανικός Τύπος είχαν πάντα ταραχώδεις σχέσεις, όμως η κόντρα είχε γίνει πιο εμφανής το 2005 όταν ο Κάρολος είχε μιλήσει άσχημα για έναν ρεπόρτερ. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του πρίγκιπα Καρόλου με τον Harry και τον William στις ελβετικές Άλπεις για σκι, ο δημοσιογράφος Nicholas Witchell τον ρώτησε για τον επικείμενο γάμο του με την Camilla κι εκείνος αντί να απαντήσει, γύρισε και είπε στα παιδιά του "αυτοί οι αναθεματισμένοι άνθρωποι. Δεν αντέχω αυτόν τον άνθρωπο, είναι τόσο απαίσιος, αλήθεια είναι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ