Bill Cosby | Το δικαστήριο αρνήθηκε την αποφυλάκισή του υπό όρους

Ο ηθοποιός αρνήθηκε να πάρει μέρος σε θεραπευτικό πρόγραμμα για δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Bill Cosby είχε καταδικαστεί σε 3-10 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλικές επιθέσεις και πρόσφατα το δικαστήριο αρνήθηκε την αποφυλάκισή του υπό όρους αφού ο ίδιος αρνήθηκε να συμμετέχει σε θεραπευτικό πρόγραμμα για δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων.

Ο 83χρονος μπορεί να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2028 εκτός αν δεχθεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα θεραπείας. Με επίσημη ανακοίνωσή του που δημοσίευσε στα social media εκπρόσωπος του ηθοποιού δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου "δεν ήταν έκπληξη στον Cosby, την οικογένειά του, τους φίλους του και τη νομική του ομάδα. Ήρθε στην προσοχή μας από τον κύριο Cosby ότι τους τελευταίους μήνες μέλη του συμβουλίου αποφυλακίσεων είχαν συναντηθεί μαζί του και είχαν δηλώσει ότι εάν δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα τότε δεν θα αποφυλακιστεί. Ο κύριος Cosby έχει δηλώσει αθώος και εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες που έχουν γίνει εναντίον του. Παραμένει αισιόδοξος ότι το δικαστήριο της Pennsylvania θα εκδώσει μια απόφαση για να αλλάξει τη καταδίκη του ή για να γίνει μια νέα δίκη”.

Ο ηθοποιός είχε καταδικαστεί για τρεις σεξουαλικές επιθέσεις επιπλέον μετά την καταδίκη του για σεξουαλική κακοποίηση της Andrea Constand, μιας εργαζόμενης στο Temple University που θεωρούσε τον ηθοποιό μέντορά της. Η Constand είχε πει στο δικαστήριο ότι το 2004 ο Cosby την νάρκωσε και της επιτέθηκε σεξουαλικά στο σπίτι του, ενώ στην ίδια δίκη άλλες πέντε γυναίκες είχαν καταθέσει ότι είχε κάνει το ίδιο και σε αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ