Βασίλισσα Ελισάβετ | Ο ξεχωριστός τρόπος που τίμησε τον πρίγκιπα Φίλιππο την ημέρα των γενεθλίων του

Η βασίλισσα θυμάται τον αγαπημένο της σύντροφο την ημέρα που θα γιόρταζε τα 100α γενέθλιά του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στις 10 Ιουνίου ο πρίγκιπας Φίλιππος θα έκλεινε τα 100, όμως έφυγε λίγους μήνες πριν φεύγοντας από το πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ μετά από 74 χρόνια. Η 95χρονη θέλησε να τιμήσει την ημέρα γενεθλίων του δούκα του Εδιμβούργου με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.

Η βασίλισσα είχε φυτέψει ένα τριαντάφυλλο στους κήπους του Windsor Castle και με αφορμή την ημέρα γενεθλίων της παρέλαβε το τριαντάφυλλο από τον πρόεδρο της βασιλικής κηπουρικής κοινότητας, Keith Weed.

Το τριαντάφυλλο με το όνομα ‘The Duke of Edinburg rose’ είχε φυτευτεί στον κήπο που ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε βοηθήσει στη διαμόρφωση τόσο των λουλουδιών όσο της αισθητικής του χώρου, παραγγέλνοντας ένα σιντριβάνι που μπήκε στο κέντρο του κήπου.

Η βασίλισσα που θα περάσει την ημέρα των γενεθλίων του Φίλιππου ιδιωτικά, δέχτηκε το τριαντάφυλλο λέγοντας ότι "είναι υπέροχο" ενώ ο Keith Weed δήλωσε πως αυτή η κίνηση έγινε για "να θυμηθούμε την αξιοθαύμαστη ζωή του. Η αφοσίωση του δούκα στην προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της διατήρησης της φύσης άφησε μια μεγάλη κληρονομιά". Τα χρήματα πώλησης του τριαντάφυλλου θα δοθούν στo Living Legacy Fund βοηθούν νέους ανθρώπους να συμμετέχουν στα Duke of Edinburgh βραβεία.