Jelena Djokovic | Ποια είναι η σύζυγος του σταρ του τένις Novac Djokovic

Η γνωριμία στην εφηβεία, οι οικονομικές δυσκολίες, η απιστία και όλα όσα σημάδεψαν τη σχέση ζωής με τον πρωταθλητή του τένις.

Λένε πως πίσω από έναν μεγάλο άντρα βρίσκεται μια μεγάλη γυναίκα. Στην περίπτωση του Novac Djokovic, του Νο1 αθλητή στην παγκόσμια κατάταξη του τένις και νικητή του φετινού Roland Garros, η γυναίκα αυτή είναι η 34χρονη σύζυγός του, Jelena. Οι δυο τους ζουν μια πολυτελή ζωή, γεμάτη ταξίδια, πολυτέλειες και έναν κοινωνικό κύκλο που περιλαμβάνει από τον Robert De Νiro μέχρι την Anna Wintour. Όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι…

Η γνωριμία μέσω του τένις

Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν και οι δύο ήταν ακόμα μαθητές γυμνασίου, όταν βρέθηκαν να παίζουν μαζί τένις σε μια αθλητική ακαδημία στο Βελιγράδι. Ο Novac ήταν ένα ανερχόμενο ταλέντο. Η Jelena Ristic, από την άλλη, ήταν κυρίως προσηλωμένη στα μαθήματά της. Από μικρή είχε έναν ξεκάθαρο στόχο: να μπορέσει να φύγει για σπουδές στο εξωτερικό. "Ήξερα ότι έπρεπε να είμαι εξαιρετική μαθήτρια για να πάρω υποτροφία –διαφορετικά, οι γονείς μου δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να με στείλουν για σπουδές μακριά από τη Σερβία". Η προσπάθειά της είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, όχι όμως χωρίς συνέπειες στη σχέση της με το αγόρι της, τον Novak. 

Όταν η Jelena πήγε στο Μιλάνο για να σπουδάσει marketing, ο Novac ξεκίνησε την τενιστική καριέρα του. "H σχέση μας ήταν προϊόν επιστημονικής φαντασίας", περιγράφει η ίδια. "Το πώς καταφέρναμε να συναντιόμαστε ήταν ασύλληπτο. Εγώ ήμουν φοιτήτρια και τα έβγαζα πέρα με το ζόρι, κι εκείνος ένας νεαρός τενίστας που δεν μπορούσε να διαθέσει χρήματα σε ταξίδια. Το να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καν. Καταστρώναμε σχέδια για το πώς να συναντηθούμε και να διατηρήσουμε τη σχέση μας". Παρά τις δυσκολίες, όμως, κατάφεραν να μείνουν μαζί.

Μετά τις σπουδές της και στο Πανεπιστήμιο του Μονακό, οι δυο τους αποφάσισαν να μείνουν μαζί στο Μόντε Κάρλο, όπου εκείνη έπιασε δουλειά στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού σε μια εταιρεία πετρελαιοειδών. Όμως, η ζωή ενός πρωταθλητή στο τένις δεν μπορούσε να συνδυαστεί με μια σύντροφο που είχε μια απαιτητική δουλειά γραφείου. "Έπρεπε να βρίσκομαι στην εταιρεία όλη την ημέρα… Κάποια στιγμή, ο Novac μου είπε ότι δεν πήγαινε άλλο". Στο μεταξύ, η δική του καριέρα είχε αρχίσει να απογειώνεται, έτσι εκείνη παράτησε τη δουλειά της για να τον ακολουθεί όπου χρειαζόταν να βρίσκεται για τις προπονήσεις και τους αγώνες του.

Οχτώ χρόνια μετά το πρώτο ραντεβού τους το 2005 αρραβωνιάστηκαν και έναν χρόνο αργότερα, το 2014, παντρεύτηκαν. Πέντε μέρες πριν το γάμο τους, που έγινε στο Μαυροβούνιο, ο Djokovic κέρδισε το δεύτερο Wimbleton στην καριέρα του, παίζοντας ενάντια στον Roger Federer. Μιλώντας αμέσως μετά, έσπευσε να αφιερώσει τη νίκη του στην αγαπημένη του και το παιδί που περίμεναν. "Θέλω να την αφιερώσω στη μέλλουσα σύζυγό μου και το μωρό σας", δήλωσε. "Θα γίνω μπαμπάς κι αυτή είναι η πιο μεγάλη χαρά στη ζωή μου". Ο γιος τους, Stefan, γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και τρία χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2017 γεννήθηκε η κόρη τους, Tara.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Jelena είχε ανεβάσει στο λογαριασμό της στο instagram μια φωτογραφία τους από την ημέρα που γιόρταζαν τη 2η επέτειο της σχέσης τους. Ο Νοvac είχε μόλις κερδίσει το Davis Cup και είχε στείλει στην αγαπημένη του 101 κόκκινα τριαντάφυλλα.

Τα σύννεφα στη σχέση τους

Η ζωή της Jelena και του Novac θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από παραμύθι, όμως όλοι ξέρουν ότι η αλήθεια είναι πάντα πιο σκληρή. Το 2017, ήταν η πιο "σκοτεινή" χρονιά στην καριέρα αλλά και τη ζωή του μεγάλου τενίστα. Χωρίς κανένα Grand Slam ή Masters, αγωνζόταν να διατηρήσει τη φήμη του, ενώ στα παρασκήνια οι φήμες ότι οι επιδόσεις του στα κορτ είχαν επηρεαστεί από την κρίση στο γάμο του οργίαζαν. Οι "κακές" γλώσσες μιλούσαν για απιστία του πρωταθλητή, ενώ ο διάσημος τενίστας John McEnroe σχολίαζε: "Όταν υπάρχουν προβλήματα στην οικογένεια να του αποσπούν την προσοχή, κανένας παίχτης δεν μπορεί να είναι ο ίδιος. Όταν σκέφτομαι τον Novak αυτός που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένας παίκτης γκολφ: ο Tiger Woods. Είχε προβλήματα με τη γυναίκα του, ξέφυγε από την πορεία του και πλέον είναι μια σκιά του εαυτού του".

Διαβάστε τη συνέχεια στο madamefigaro.gr