Φεστιβάλ Καννών 2021 | Χωρίς φιλιά φέτος στο κόκκινο χαλί

Οι αλλαγές στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου εξαιτίας της πανδημίας.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών είναι ο παράδεισος κάθε σινεφίλ. Μεγάλες κινηματογραφικές αίθουσες, συνεχείς προβολές ταινιών και μερικοί από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους του σινεμά που περπατούν το πιο διάσημο κόκκινο χαλί της Ευρώπης.

Φέτος, το φεστιβάλ επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας και μάλιστα στον ίδιο χώρο που πέρυσι, στην αρχή της πανδημίας, είχαν τοποθετηθεί νοσοκομειακά κρεβάτια μετά τα πολλά βαριά περιστατικά covid. Πριν λίγους μήνες, το Palais είχε μετατραπεί σε κέντρο εμβολιασμού και πλέον μεταμορφώθηκε ξανά και φιλοξενεί το 74ο φεστιβάλ κινηματογράφου με σχεδόν δύο μήνες καθυστέρηση.

Την έναρξη του φεστιβάλ κάνει η ταινία 'Annette' το μιούζικαλ με τους Adam Driver και Marion Cotillard με σκοπό του φεστιβάλ φέτος να κινητοποιήσει και πάλι το κοινό να μπουν στις κινηματογραφικές αίθουσες μετά τους περιορισμούς λόγω πανδημίας.

Οι Κάννες θα είναι ένα από τα πρώτα μεγάλα φεστιβάλ που επιστρέφουν χωρίς virtual συνδέσεις αλλά και χωρίς κοινωνικές αποστάσεις μέσα στις αίθουσες. Οι καλεσμένοι πρέπει να είναι όλοι εμβολιασμένοι ή να έχουν αρνητικό τεστ covid.

Αυτό που θα διαφέρει φέτος, είναι πως πολλοί από τους stars δεν θα ταξιδέψουν στις Κάννες λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, έτσι λιγότεροι είναι αυτοί που θα ποζάρουν στα γιοτ και τις εντυπωσιακές ταράτσες των ξενοδοχείων τους. Όσο για το φιλί καλωσορίσματος στο κόκκινο χαλί, φέτος απαγορεύτηκε κι αυτό. Ο Thierry Frémaux, διευθυντής του φεστιβάλ, συνηθίζει κάθε χρόνο να συναντά τους σκηνοθέτες και το καστ στην κορυφή των σκαλιών του Palais δίνοντας ένα φιλί σε κάθε μάγουλο, αλλά φέτος δεν είδαμε παρόμοιες σκηνές, αφού στις Κάννες το 2021 δεν επιτρέπονται τα φιλιά.