Πρίγκιπας William | Αποκάλυψε ποιος διάσημος ήταν το πρότυπό του μεγαλώνοντας (και δεν ήταν καν Βρετανός)

O άνθρωπος που τον ενέπνευσε να προσπαθεί για το ακατόρθωτο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένα βίντεο με την ομιλία του πρίγκιπα William για την πρωτοβουλία του Earthshot για την οποία μίλησε στα πλαίσια του TED Talk κυκλοφόρησε πρόσφατα, με τον βρετανό πρίγκιπα να αποκαλύπτει και ποιος τον ενέπνευσε να θέτει υψηλούς στόχους και τελικά να ασχοληθεί με την προστασία του πλανήτη.

Το Earthshot που περιλαμβάνει όλους τους στόχους για να προστατεύσουμε και να αποκαταστήσουμε τη φύση, την ατμόσφαιρα, τους ωκεανούς, το κλίμα την επόμενη δεκαετία είναι μια πρωτοβουλία του πρίγκιπα William που προσπαθεί να φέρει κοντά ανθρώπους από όλες τις γωνιές του κόσμου για να συνεργαστούν για τη Γη.

Όπως αποκαλύπτει ο William στο βίντεο, εμπνεύστηκε από το Moonshot του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α. John F.Kennedy, την αποστολή ενός ανθρώπου στο διάστημα σε χρόνο ρεκόρ.

"Οι άνθρωποι έχουν μια εκπληκτική δυνατότητα να θέτουν στόχους και να προσπαθούν να τους πετύχουν. Για πολλά χρόνια με ενέπνεε ο Πρόεδρος John F.Kennedy και η αποστολή του του το 1961 να ταξιδέψει ένας άνθρωπος στο φεγγάρι μέσα σε μια δεκαετία. Το αποκάλεσε Moonshot. Έμοιαζε τρελό. Μόλις είχαμε λανσάρει τον πρώτο δορυφόρο. Το να πήγαινε ένας άνθρωπος στο φεγγάρι έμοιαζε ακατόρθωτο" είπε ο 39χρονος πρίγκιπας.

Όπως συμπλήρωσε όμως, o Kennedy ενέπνευσε τους ανθρώπους να "οργανωθούν και να μετρήσουν τις καλύτερες δεξιότητες. Κάνοντας αυτό το τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα, η ομάδα πίσω από το Moonshot ένωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και αυτή η τρελή φιλοδοξία δεν ήταν τόσο τρελή τελικά".

Αυτή η φιλοδοξία, είναι που θαυμάζει ο δούκας του Cambridge και θεωρεί, όπως λέει, να παραμένει ζωτικής σημασίας "όσο ξεκινάμε μια νέα δεκαετία γνωρίζοντας ότι αυτή είναι η πιο επιδραστική περίοδος στην ιστορία". Όπως τόνισε "εάν δεν δράσουμε αυτή τη δεκαετία, η ζημιά που θα έχουμε κάνει θα είναι μη αναστρέψιμη. Και τα επακόλουθα θα τα βιώσουν όχι μόνο οι μελλοντικές γενιές αλλά και όλοι όσοι ζούμε σήμερα. Κι αυτή η ζημιά δεν θα είναι ίδια για όλους. Θα είναι οι πιο ευάλωτοι, αυτοί με τους λιγότερους πόρους και αυτοί που έχουν κάνει τα λιγότεροι για να προκαλέσουν την κλιματική αλλαγή που θα επηρεαστούν περισσότερο".

Διαβάστε Επίσης