Τόκιο 2020 | 10 αθλητές που αξίζουν την προσοχή μας

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μόλις ξεκίνησαν!

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σε μία εποχή που τα κρούσματα, ο φόβος και ο θάνατος βρίσκονται στην καθημερινότητά μας, το ολυμπιακό ιδεώδες έρχεται για να μας υπενθυμίσει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του ανθρώπου ο οποίος βγαίνει νικητής ακόμα και από δύσκολες καταστάσεις. Χωρίς θεατές, με πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, θα έλεγε κανείς ότι το βασικό χαρακτηριστικό της διοργάνωσης, θα είναι η μιζέρια και η απογοήτευση, ιδίως των Ιαπώνων για τα δισεκατομμύρια που πήγαν χαμένα! Παρόλα αυτά, η ουσία των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτών που ξεκίνησαν στην Αρχαία Ελλάδα, είναι ίσως πιο έντονη και εμφανής από ποτέ.

Παρόλα αυτά, η ουσία των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτών που ξεκίνησαν στην Αρχαία Ελλάδα, είναι ίσως πιο έντονη και εμφανής από ποτέ.

Έπρεπε να έρθει το 2021 – στα χαρτιά 2020 – για να εκτιμήσουμε περισσότερο από ποτέ τις βασικές τους αρχές: Ισότητα, ελευθερία, αυτοδιάθεση, ίσες ευκαιρίες προς όλους. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μία στροφή προς τον άνθρωπο ως οντότητα, στα δικαιώματα και στις ελεύθερες επιλογές του. Και αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στα γήπεδα της Ιαπωνίας.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μία στροφή προς τον άνθρωπο ως οντότητα, στα δικαιώματα και στις ελεύθερες επιλογές του. Και αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στα γήπεδα της Ιαπωνίας.

Μπορεί για κάποια χρόνια να το "χάσαμε" αλλά ήρθε η ώρα οι σπουδαίες προσωπικότητες να επανέλθουν στον παγκόσμιο αθλητισμό και να αφήσουν το στίγμα τους μέσα από τον χαρακτήρα και τις επιδόσεις τους.

Παρακάτω, έχουμε 10 αθλητές και αθλήτριες, για τους οποίους αξίζει να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για να τους δεις να αγωνίζονται, εκτός φυσικά από τους εκπροσώπους της Ελλάδας:

Simone Biles

Είναι η προσωποποίηση της δυναμικότητας, του ταλέντου και του ήθους. Η αμερικανίδα γυμνάστρια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που έχει δεχτεί στο παρελθόν από αθλητικό γιατρό, αλλά και την πάλη με τους δαίμονές της. Στις ΗΠΑ θεωρείται ίνδαλμα και παράδειγμα για τα μικρά κορίτσια ενώ η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ως "η μεγαλύτερη γυμνάστρια όλων των εποχών". Με τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του 2016, δεν ξέρουμε αν είμαστε σε θέση να την αμφισβητήσουμε.

Naomi Osaka

Ακόμη ένα πολυσυζητημένο κορίτσι το οποίο τόλμησε να τα βάλει με τα ιερά και όσια: Δηλαδή τους δημοσιογράφους. Σε μία πολύ ειλικρινή της στιγμή παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να παραβρεθεί σε άλλες συνεντεύξεις Τύπου λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Η νεαρή τενίστρια από την Ιαπωνία, έδωσε τη δύναμη σε πολλούς να αντιμετωπίσουν με θάρρος το τέρας της ψυχικής νόσου, ενώ η επιρροή της είναι τόσο μεγάλη που ήδη η κούκλα Barbie κυκλοφόρησε με τη μορφή της. Αγωνιστικά… εκτός τρομακτικού απροόπτου, το μετάλλιο είναι στο τσεπάκι της.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο womantoc.gr