Πρίγκιπας Κάρολος – Πριγκίπισσα Diana | Πόσο κοστίζει ένα κομμάτι της γαμήλιας τούρτας τους 40 χρόνια μετά τον γάμο τους;

Ένα κομμάτι της γαμήλιας τούρτας πωλείται σε δημοπρασία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δεν θα περίμενε κανείς ότι κάποιος θα ήθελε να αγοράσει ένα κομμάτι τούρτας σαράντα ετών, αλλά αυτή η τούρτα δεν είναι συνηθισμένη.

Ένα κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα του γάμου του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Diana θα πωληθεί σε δημοπρασία και αναμένεται να αγγίξει τις 500 βρετανικές λίρες.

Το κομμάτι από τον γάμο που είχε γίνει στις 29 Ιουλίου 1981 είχε διατηρηθεί σε πλαστική συσκευασία και είχε αποθηκευτεί για σαράντα χρόνια μαζί με τη διακόσμησή του, το οικόσημο στα μπλε, κόκκινα και χρυσά.

Το κομμάτι ήταν ένα δώρο της Βασιλομήτωρ στην υπάλληλό της στο Clarence House, Moyra Smith, και θα δοθεί στη δημοπρασία μαζί με το μενού του γάμου.

Όπως είθισται στο βασιλικό πρωτόκολλο, η Diana και ο Κάρολος πρόσφεραν στους καλεσμένους του γάμου τους τούρτα φρούτων. Η γαμήλια τούρτα ζύγιζε σχεδόν 100 κιλά και έφτανε τα 1,52 εκατοστά.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε royal αντικείμενα του οίκου δημοπρασίας Dominic Winter, καλό είναι όποιος αγοράσει την τούρτα να μην την καταναλώσει, όχι μόνο γιατί είναι ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας αλλά γιατί "μετά από 40 χρόνια μάλλον το πεπρωμένο της είναι να διατηρηθεί".

Ο γάμος του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας είχε πραγματοποιηθεί στον καθεδρικό ναό St.Paul στο Λονδίνο με 3,500 καλεσμένους ενώ πάνω από 750 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν παρακολουθήσει την τελετή από τις τηλεοράσεις τους.