Ο πρίγκιπας Harry απευθύνεται στους βετεράνους στρατιωτικούς με αφορμή την κατάσταση στο Αφγανιστάν

Ο πρίγκιπας Harry είχε υπηρετήσει για 10 χρόνια στον βρετανικό στρατό, ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε σταλεί 2 φορές στο Αφγανιστάν.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η δραματική εξέλιξη στο Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν να έχουν καταλάβει την εξουσία στα χέρια τους, δεν άφησε αδιάφορο τον πρίγκιπα Harry, ο οποίος εξέδωσε μία ανακοίνωση μέσω του λογαριασμού του οργανισμού που έχει ιδρύσει "Invictus Games", απευθυνόμενος στους βετεράνους στρατιωτικούς. 

Διαβάστε Επίσης

Σε μία κοινή ανακοίνωση με τον Doiminic Reid, CEO του "Invictus Games" - του θεσμού που ίδρυσε ο δούκας του Sussex στον οποίο κάθε χρόνο παίρνουν μέρος στρατιωτικοί και βετεράνοι πολέμου σε αθλήματα- ο πρίγκιπας Harry ενθάρρυνε τους στρατιωτικούς βετεράνους να ζητήσουν υποστήριξη ο ένας από τον άλλο όσο η δυσμενής κατάσταση προχωρά. 

"Αυτό που συμβαίνει στο Αφγανιστάν έχει απήχηση σε όλη την παγκόσμια κοινότητα Invictus. Πολλά από τα κράτη που λαμβάνουν μέρος και τους συναγωνιστές της οικογένειας των Invictus Games είναι δεμένοι με την κοινή εμπειρία της θητείας στο Αφγανιστάν τις τελευταίες δύο δεκαετίες και για πολλά χρόνια συναγωνιζόμαστε μαζί με την ομάδα του Αφγανιστάν στο Invictus Games. Ενθαρρύνουμε όλους όσοι βρίσκονται στο δίκτυο του Invictus - και την ευρύτερη στρατιωτική κοινότητα - να επικοινωνήσει ο ένας με τον άλλο και να προσφέρει υποστήριξη", έγραφε η ανακοίνωση.

Στη 10ετή θητεία του στον βρετανικό στρατό, ο πρίγκιπας Harry είχε σταλεί 2 φορές στο Αφγανιστάν, γι'αυτό και το ζήτημα για τον ίδιο αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό. Το 2014 ο δούκας του Sussex προχώρησε στην ίδρυση των Invictus Games με σκοπό να αξιοποιήσει τη δύναμη των αθλημάτων για να εμπνεύσει την ανάκαμψη, να υποστηρίξει την αποκατάσταση και να δημιουργήσει μία ευρύτερη κατανόηση και σεβασμό για εκείνους που υπηρετούν τη χώρα τους. 

Όσον αφορά στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν ύστερα από την κατάληψη σημαντικών πόλεων, κατάφεραν να μπουν στην Καμπούλ και να ρίξουν την κυβέρνηση του Προέδρου Ashraf Ghani, ο οποίος αποχώρισε από τη χώρα.

Διαβάστε Επίσης