Η Gwyneth Paltrow μιλάει για την απόφασή της να κάνει αποκαλύψεις για τον Harvey Weinstein

Η ηθοποιός εξήγησε πως μεγάλο ρόλο στην απόφαση της έπαιξε η έφηβη κόρη της.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό NBC  η Gwyneth Paltrow, αποφάσισε να εξηγήσει την απόφαση της να μιλήσει δημοσίως για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από τον Harvey Weinstein. Μίλησε για το ρόλο της στην έρευνα της εφημερίδας "New York times"  όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τον παραγωγό, αλλά και την αρχή του #MeToo κινήματος. Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά το σκάνδαλο είπε: "Φοβήθηκα πολύ. Η κοινωνία μας έχει δείξει παραδείγματα γυναικών που όταν βγαίνουν μπροστά, δεν έχουν αίσιο τέλος. Αλλά εγώ πίστευα πως είχε έρθει η ώρα".

Η Gwyneth Paltrow μιλάει για την απόφασή της να κάνει αποκαλύψεις για τον Harvey Weinstein
H Madonna, o Harvey Weinstein και η Gwyneth Paltrow στο after party των Χρυσών Σφαιρών το 1998 στο Beverly Hills. 

Το 2017 η ηθοποιός δήλωσε στην εφημερίδα, ότι ο παραγωγός την προσέλαβε για την ταινία "Emma" και στη συνέχεια την κακοποίησε σεξουαλικά. Όπως περιγράφει η ίδια, τον συνάντησε σε ξενοδοχείο για ένα επαγγελματικό ραντεβού και στη συνέχεια ο παραγωγός ξεκίνησε να την αγγίζει, ζητώντας της να ανέβουν στο υπνοδωμάτιο για να κάνουν μασάζ . Η ηθοποιός τότε απέρριψε την πρότασή του.

Μεγάλο ρόλο στην απόφασή της να μιλήσει ήταν η κόρη της. "Έχω μια έφηβη κόρη που είναι η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου. Ανησυχώ για το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο θα βρεθεί στο μέλλον. Θεωρώ πως αν έχω την ευκαιρία να αλλάξω όλα αυτά που συμβαίνουν, πρέπει να το κάνω. Δεν πίστευα πως το θέμα θα πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, αλλά είμαι πολύ περήφανη που ήμουν μικρό κομμάτι όλου αυτού του κινήματος" δήλωσε η Paltrow.

Ο εκπρόσωπος του Weinstein από την άλλη δηλώνει: "Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί μη συναινετικού σεξ ο κ. Weinstein τον αρνείται κατηγορηματικά. Ο κ. Weinstein επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπήρξαν ποτέ πράξεις εναντίον οποιασδήποτε γυναίκας. Δεν είναι διαθέσιμος για περαιτέρω σχόλια, καθώς εκμεταλλεύεται τον χρόνο του για να να επικεντρωθεί στην οικογένειά του, να πάρει συμβουλές και να ξαναχτίσει τη ζωή του".