Πριγκίπισσα Diana | Η δικαίωση από το BBC για την περιβόητη συνέντευξη ισούται με 1.500.000 λίρες

Το BBC αναλαμβάνει την ευθύνη για τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Diana που σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας, πραγματοποίηθηκε με δόλιο τρόπο.

Περίπου 25 χρόνια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana, μία έρευνα που διεξήχθη εκ μέρους του πρίγκιπα William και του πρίγκιπα Harry, απέδειξε πως η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 1995 η πριγκίπισσα του λαού στον δημοσιογράφο Martin Bashir και στο BBC, στην οποία είχε παραδεχθεί πως υπήρχαν τρία άτομα στον γάμο της, πραγματοποιήθηκε με δόλιο τρόπο. 

Διαβάστε Επίσης

Ο δικαστής Dyson που είχε αναλάβει την υπόθεση, κατάφερε να αποδείξει πως ο δημοσιογράφος είχε εξαπατήσει την πριγκίπισσα Diana, προκειμένου να κλείσει τη συνέντευξή, γεγονός που καλύφθηκε από τον Tony Hall, ο οποίος στη συνέχεια διατέλεσε γενικός διευθυντής του σταθμού.

Με τη φήμη του BBC να κρέμεται από μία κλωστή, ο μεγαλύτερος βρετανικός σταθμός αποφάσισε να προσπαθήσει να κάνει διαχείριση κρίσεως, ανακοινώνοντας πως πρόκειται να δωρίσει 1,5 εκατομμύριο λίρες, από τα έσοδα που είχε λάβει από την πώληση των δικαιωμάτων της συνέντευξης σε παγκόσμια κανάλια, τα οποία θα διανεμηθούν προς έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που θα ορίσει η ίδια η βασιλική οικογένεια.

Όπως έγραψε δημοσίευμα της Mail on Sunday: "Ενώ οι ακριβείς όροι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και δεν έχει ορισθεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για να πληρωθούν τα χρήματα, είναι κατανοητό ότι θα προέλθουν από τα BBC Studios", ενώ υπογραμμίζεται πως οι γιοι της πριγκίπισσας Diana θα αποφασίσουν για το πώς θα διανεμηθεί το ποσό. 

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστή σχετικά με την έρευνα, ο πρίγκιπας William "καταδίκασε" τον σταθμό για τον τρόπο που φέρθηκαν στη μητέρα του αλλά και για τον αντίκτυπο που είχε στην καθημερινότητά της, αφού από εκείνη τη στιγμή η πριγκίπισσα Diana ζούσε μέσα στον φόβο και τη στενοχώρια εξαιτίας της συνέντευξης. 

Όπως λέγεται το BBC έχει στείλει ήδη ορισμένα απολογητικά γράμματα σε μέλη της βασιλικής οικογένειας, για το κακό που προξενήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βραβεία που είχε λάβει η εκπομπή με αφορμή τη συνέντευξη της πριγκίπσσας Diana, αλλά και εκείνα που ανέδειξαν τον Bashir σε δημοσιογράφο της χρονιάς, επιστράφηκαν εξαιτίας των νέων σοκαριστικών ευρημάτων. 

Διαβάστε Επίσης