John F. Kennedy | H 20χρονη ερωμένη του μιλά για τη φημολογούμενη σχέση της με τον γοητευτικό πρόεδρο των ΗΠΑ

"Δεν είναι μια ρομαντική ιστορία" αποκάλυψε η Diana de Vegh.

HARPER'S BAZAAR TEAM

H Diana de Vegh, η γυναίκα που υποστηρίζει ότι υπήρξε μία από τις ερωμένες του John F.Kennedy έγραψε ένα άρθρο στην Air Mail δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες για τη φημολογούμενη σχέση της με τον γοητευτικό αμερικανό πρόεδρο.

Η Diana αποκαλύπτει ότι ξεκίνησε να έχει σχέση με τον Kennedy το 1958 σε ηλικία 20 ετών όταν εκείνη ήταν ακόμα φοιτήτρια στο διάσημο Radcliffe College. Ο Kennedy τότε είχε τα διπλάσια χρόνια της και συχνά της έλεγε ότι "έχει κάτι ξεχωριστό”, κάτι που την κέρδισε αμέσως.

Η 83χρονη σήμερα De Vegh εξηγεί ότι "δεν είναι μια ρομαντική ιστορία” και ότι μετά τη σχέση της με τον πρόεδρο της Αμερικής έκανε χρόνια να το ξεπεράσει. Δεν ήταν μόνο ότι ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άντρες στον κόσμο, ήταν και ένας παντρεμένος άντρας. Όπως παραδέχεται το να επιλέγει να μην δίνει σημασία στο γεγονός ότι είχε σύζυγό ήταν "εύκολο” και "συναισθηματικά βολικό”. Ο ίδιος "δεν το ανέφερε ποτέ, οπότε επέλεξε να μην το σκέφτομαι”, γράφει στο άρθρο της για τον γάμο του προέδρου με την Jackie Kennedy.

Η γνωριμία τους έγινε σε ένα δείπνο λίγο πριν την προεκλογική καμπάνια του Kennedy που τότε ήταν βουλευτής. Οι δυο τους κοιτάζονταν όλο το βράδυ μέχρι που εκείνος ζήτησε να κάτσει δίπλα της λέγοντας "μπορεί ένας κουρασμένος γέρος άντρας να κάτσει δίπλα σε ένα όμορφο κορίτσι” εντυπωσιάζοντας την νεαρή φοιτήτρια. Μετά το δείπνο συναντήθηκαν αρκετές φορές πριν τελικά την καλέσει στο διαμέρισμά του στη Βοστόνη.

"Σε αυτό το διαμέρισμα, ήταν κάτι διαφορετικό” περιγράφει και προσθέτει πως "έγερνε προς το μέρος μου με τόσο ειλικρινές βλέμμα. Ναι, ήξερα πώς ένιωθε για μένα. Πώς μπορούσα να αμφιβάλλω για αυτή τη στιγμή της τόσο εμφανούς σύνδεσης; Αυτή ήταν αγάπη, σίγουρα”.

Διαβάστε Επίσης

Εκείνη την εποχή, η Diana ήξερε ότι θα ξεκινούσε μεταξύ τους μια ρομαντική σχέση, αν και δεν σκεφτόταν τις επιπτώσεις μια τέτοιας κίνησης. Με τον καιρό, η σχέση τους άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες με τον Kennedy να κερδίζει πολιτική δύναμη και εκείνη να αφήνει τις σπουδές της για να μετακομίσει κοντά του στην Ουάσινγκτον, όταν εκείνος ορκίστηκε το 1960.

Μέσα σε ένα χρόνο απομακρύνθηκαν και γρήγορα η Diana κατάλαβε ότι δεν ήταν κάτι το ξεχωριστό για εκείνη: "Ο άντρας που νόμιζα ότι είχα μια σχέση αγάπης δεν ήθελε να συνδέσει ορισμένες τελείες. Για την ακρίβεια ήθελε να είμαι όσο πιο απομονωμένη γίνεται, μόνη στη θάλασσα της προσοχής του”.

Η De Vegh μεταμορφώθηκε όπως λέει στην "ζηλιάρα 22χρονη εκδοχή” του εαυτού της, διαβάζοντας εμμονικά για τις φημολογούμενες σχέσεις του. Σε ένα καυγά τους, του είπε ότι δεν την αγαπάει και αμέσως συνειδητοποίησε ότι εκείνος δεν της είχε μιλήσει ποτέ για αγάπη. Η Diana και ο Kennedy χώρισαν με την 22χρονη να μετακομίζει στο Παρίσι για να κυνηγήσει μια νέα ζωή. Τελικά καταπιάστηκε με την κοινωνική εργασία και άνοιξε το δικό της ιατρείο ψυχοθεραπείας.

Στο άρθρο της, η De Vegh γράφει ότι ο Kennedy είχε χειριστική συμπεριφορά και προσπαθούσε να την κρατήσει μακριά από τους συνομήλικούς της. Σήμερα, όταν σκέφτεται για τη σχέση της με τον γοητευτικό πρόεδρο, αναρωτιέται: "Τι σκεφτόμουν; Ένιωθα σαν μια σταρ του σινεμά που είχε ξεμυαλιστεί”. Όσο για την ηθική του προέδρου και τη διαφορά ηλικίας, σχολίασε: "Για ένα σημαντικό άντρα, βρέθηκε εντούτοις εν μέσω της αρσενικής μυθολογίας της εποχής: βλέπω νεαρή γυναίκα, έχω την νεαρή γυναίκα”.

Διαβάστε Επίσης