Η ανιδιοτελής πράξη του πρίγκιπα William σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν

Ο δούκας του Cambridge δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και έδωσε τη βοήθειά του σε ανθρώπους που την είχαν ανάγκη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί η περίοδος αυτή για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να θεωρείται ένα διάλειμμα απέναντι στις υποχρεώσεις τους, όπως συμβαίνει για πολλούς ανθρώπους την καλοκαιρινή περίοδο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθούν να δουλεύουν.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασίλισσα Ελισάβετ συνεχίζει να λαμβάνει το βασιλικό κουτί, μέσα από το οποίο ενημερώνεται για σοβαρά θέματα, ακόμα κι αν βρίσκεται στο κάστρο του Μπαλμόραλ, όπου πρόσφατα τήν επισκέφθηκαν ο πρίγκιπας William με την οικογένειά του. Αλλά και ο ίδιος φαίνεται πως δεν μπορεί να απολαύσει τις διακοπές του, από τη στιγμή που το μυαλό του βρίσκεται σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για τη ζωή τους στο Αφγανιστάν.

Μάλιστα, ο δούκας του Cambridge χωρίς να μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του για να φυγαδεύσει έναν Αφγανό αξιωματικό, μία παλιά του γνωριμία από την εποχή που εκπαιδευόταν στην βασιλική στρατιωτική ακαδημία στο Sandhurst. 

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο πρίγκιπας William άκουσε για τον παλιό του φίλο, ζήτησε από τον αξιωματικό του ναυτικού, Rob Dixon, να κάνει κάποια τηλεφωνήματα εκ μέρους του, προκειμένου να καταφέρει να βγάλει από τη χώρα τον φίλο του μαζί με την οικογένειά του. Με τη σειρά του, ο Dixon επικοινώνησε με τους κατάλληλους ανθρώπους, οι οποίοι βοήθησαν τον Αφγανό αξιωματικό και τους 10 ακόμα συγγενείς του να ταξιδέψουν μακριά από το Αφγανιστάν. 

Ο πρίγκιπας William αποφοίτησε από την Ακαδημία το 2006, όπου είχαν παρακολουθήσει την τελετή παρέλασης η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος αλλά και η τότε σύντροφός του, Kate Middleton με την οικογένειά της. Έντεκα χρόνια αργότερα, ο δούκας του Cambridge επισκέφθηκε ξανά τη σχολή για να επιτηρήσει την παρέλαση, εκφωνώντας έναν λόγο στον οποίο μοιράστηκε τις προσωπικές του εμπειρίες από την εποχή που βρισκόταν υπό εκπαίδευση. 

Διαβάστε Επίσης