Πριγκίπισσα Μαργαρίτα | Το περίφημο Art Deco βραχιόλι της πωλήθηκε σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια

Το κόσμημα που είχε φορέσει στο πορτρέτο των 19ων γενεθλίων της πωλήθηκε σε δημοπρασία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το πορτρέτο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας για τα 19α γενέθλιά της είναι διάσημο μεταξύ άλλων και για τα κοσμήματα που φορούσε σε αυτό η αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ. Ένα από αυτά, το περίφημο art deco Cartier βραχιόλι, πωλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία σε αξία δέκα φορές μεγαλύτερη από ό,τι υπολογιζόταν αρχικά.

Το βραχιόλι που είχε φτιαχτεί το 1925 υπολογιζόταν να πωληθεί στα 55 χιλιάδες δολάρια αλλά κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας έφτασε σχεδόν στα 550 χιλιάδες δολάρια με την μεγαλύτερη προσφορά να είναι στα 320 χιλιάδες δολάρια χωρίς τα τέλη πώλησης.

Το βραχιόλι είναι διακοσμημένο με μαργαριτάρια και διαμάντια και θεωρείται, όπως είπε και ο διευθυντής κοσμημάτων του οίκου δημοπρασιών Dix Noonan Webb, "ένα πολύ προσωπικό κομμάτι απίστευτης προέλευσης της ιστορίας της βασιλικής οικογένειας".

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα είχε φορέσει το βραχιόλι που περιλαμβάνει μια σειρά από διαμάντια και μαργαριτάρια που καταλήγουν σε ένα γεωμετρικό σχέδιο και έχουν χαραγμένο ένα Μ, στο πορτρέτο που είχε επιμεληθεί ο Βρετανός φωτογράφος Cecil Beaton.

Η φωτογράφιση είχε γίνει στις 8 Ιουλίου του 1949 και ήταν μία από τις έξι που είχαν γίνει στο Buckingham Palace. Η φωτογραφία είχε δοθεί στη δημοσιότητα στις 21 Αυγούστου του ίδιου έτους με αφορμή τα γενέθλια της πριγκίπισσας.

Διαβάστε Επίσης