Πρίγκιπας Φίλιππος | Η διαθήκη του θα παραμείνει μυστική για 90 χρόνια

Για να προστατευθεί η αξιοπρέπεια της βασίλισσας Ελισάβετ!

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, η διαθήκη του πρίγκιπα Φίλιππου θα παραμείνει μυστική για τα επόμενα 90 χρόνια για να προστατευθεί η αξιοπρέπεια της βασίλισσας Ελισάβετ, της βασιλικής οικογένειας και του θεσμού της μοναρχίας.

Ο δικαστής Sir Andrew McFarlane, πρόεδρος του οικογενειακoύ δικαίου του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η διαθήκη θα πρέπει να σφραγιστεί και να διατηρηθεί χωρίς να γίνει κάποιο αντίγραφο για τουλάχιστον 90 χρόνια, ενώ τότε θα αποφασιστεί μέσω μιας ιδιωτικής διαδικασίας αν θα μπορεί να αποσφραγιστεί.

Ο McFarlane που δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της διαθήκης δήλωσε στο BCC πως πιστεύει ότι εξαιτίας "του θεσμικού ρόλου της μοναρχίας είναι πρέπον να υπάρχει μια ξεχωριστή πρακτική αναφορικά με τις βασιλικές διαθήκες. Υπάρχει μια ανάγκη να ενισχυθεί η προστασία σε πραγματικά προσωπικά θέματα στη ζωή αυτής της ομάδας ανθρώπων για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια της μοναρχίας και των μελών της βασιλικής οικογένειας”.

Όπως εξήγησε, ενώ καταλαβαίνει ότι μπορεί να υπάρχει περιέργεια για το περιεχόμενο της διαθήκης, "δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον του κοινό να γνωρίζει αυτές τις τόσο προσωπικές πληροφορίες”.

Ο δικαστής- ως ο παλαιότερος στο τμήμα του οικογενειακού δικαίου του Ανώτατου Δικααστηρίου, έχει υπό την επίβλεψή του ένα χρηματοκιβώτιο μέσα στο οποίο περιέχονται περισσότεροι από 30 φάκελοι, ο καθένας από τους οποίους περιέχει τη σφραγισμένη διαθήκη κάποιου μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Παρά το γεγονός ότι το περιεχόμενο της διαθήκης δεν έχει γίνει γνωστό, παλιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας 'The Sun' ισχυριζόταν ότι ο δούκας του Εδιμβούργου μοίρασε την πριουσία του που υπολογίζεται στα 42 εκατομμύρια δολάρια ανάμεσα στους κληρονόμους του. Εκτός από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Φίλιππος λέγεται ότι άφησε χρήματα και στους τρεις στενούς συνεργάτες του, τον προσωπικό του γραμματέα, Ταξίαρχο Archie Miller Bakewell, ον ιπποκόμη του William Henderson και τον βοηθό του Stephen Niedojadlo.

Διαβάστε Επίσης