Βασίλισσα Ελισάβετ-Πρίγκιπας Φίλιππος | Οι φωτογραφίες που δείχνουν ότι πράγματι υπήρξαν ένα από τα πιο ξεχωριστά ζευγάρια όλων των εποχών

Οι ιστορίες που μοιράστηκαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας για τα 73 χρόνια γάμου της βασίλισσας και του δούκα του Εδιμβούργου.

Τα παιδιά και τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ μοιράστηκαν τις ιστορίες τους για την υπέροχη σχέση που είχε η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος στη διάρκεια των 73 χρόνων του γάμου τους.

Στο νέο ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα για τον δούκα του Εδιμβούργου του BCC "Prince Philip: The Royal Family Remember”, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας μίλησαν για τον δεσμό που ένωνε αυτούς τους δύο ανθρώπους, χαρακτηρίζοντας τους ως "το πιο ξεχωριστό ζευγάρι όλων των εποχών".

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1934 όταν η Ελισάβετ ήταν ακόμα 13 ετών και ο Φίλιππος 18 ετών. Η σχέση τους όμως ξεκίνησε οχτώ χρόνια μετά. Ο αρραβώνας τους έγινε τον Ιούλιο του 1947 και παντρεύτηκαν τέσσερις μήνες μετά στις 20 Νοεμβρίου.

Βασίλισσα Ελισάβετ-Πρίγκιπας Φίλιππος | Οι φωτογραφίες που δείχνουν ότι πράγματι υπήρξαν ένα από τα πιο ξεχωριστά ζευγάρια όλων των εποχών

"Κοιτώντας τη φωτογραφία του γάμου τους, είναι εκπληκτικό να βλέπεις τη συντροφικότητά τους. Πόσο όμορφο ζευγάρι" είπε η πριγκίπισσα Ευγενία.

Βασίλισσα Ελισάβετ Φίλιππος Μάλτα

"Οι παλιές φωτογραφίες τους ανατριχιάζουν. Είναι τόσο ωραίο να βλέπεις ότι ήταν ο ένας οικογένεια του άλλου πριν όλοι οι άλλοι γεννηθούν" είπε η Zara Tindall.

βασίλισσα Ελισάβετ- πρίγκιπας Φίλιππος

H Ελισάβετ και ο Φίλιππος έζησαν τέσσερα εκπληκτικά και ήρεμα χρόνια γάμου πριν πεθάνει ο βασιλιάς Γεώργιος και η πρωτότοκη κόρη του στεφθεί βασίλισσα. "Το τρομακτικό σημείο ήρθε όταν ο βασιλιάς πέθανε και εκείνος έπρεπε να τα αφήσω όλα" είπε ο εγγονός του Φίλιππου, Peter Phillips.

Σε ηλικία 25 ετών, η βασίλισσα ήταν ήδη μητέρα του 3χρονου Καρόλου και της 1 έτους Άννας. Ο Φίλιππος είχε ήδη αφήσει την καριέρα του στο ναυτικό για να γίνει consort της βασίλισσας.

βασιλισσα Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος

"Ένα από τα πράγματα που θαυμάζω σε αυτόν είναι το γεγονός ότι άφησε μια επιτυχημένη καριέρα στο ναυτικό για να γίνει concort και να την στηρίξει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του με ένα διαφορετικό τρόπο. Ο κόσμος τότε ήταν ο κόσμος των αντρών. Για έναν άντρα να αφήσει την καριέρα του για να στηρίξει τη γυναίκα του, ήταν ένα μεγάλο βήμα", είπε ο πρίγκιπας Κάρολος.

πρίγκιπας Φίλιππος - βασίλισσα Ελισάβετ - Κάρολος - Άννα

"Το πιο απίστευτο πράγμα που μπόρεσε να κάνει είναι να είναι τόσο μεγάλο στήριγμα στη γιαγιά μας, μένοντας όμως αληθινός στον εαυτό του σε όλη τη διάρκεια. Και αυτό χρειαζόταν η γιαγιά μου. Ξέρετε, για αυτό συνεργάζονταν μαζί τόσο καλά. Και γιατί ερωτεύτηκε ο ένας τον άλλο" είπε η Zara.

Φίλιππος Land Rover

Όπως πρόσθεσε η Camilla Parker που στο μέλλον θα γίνει και εκείνη consort του βασιλιά: "Είδα τον τρόπο που στήριξε τη βασίλισσα, με ένα όχι επιδεικτικό τρόπο, απλά σιωπηλά και ακολουθώντας. Είναι κάτι που έμαθα βλέποντάς τον".

Πριγκιπας Φιλιππος βασιλισσα Ελισάβετ

"Βλέποντας πίσω και συνειδητοποιώντας πόσα έχουν δημιουργήσει. Είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά ζευγάρια που έχει δει ο κόσμος και που θα δει ποτέ. Η γιαγιά μπόρεσε να είναι ο άνθρωπος που είναι με την στήριξη και την αγάπη του παππού" είπε η πριγκίπισσα Ευγενία.

Διαβάστε Επίσης