Μία συγκινητική στιγμή ετοιμάζονται να ζήσουν η βασίλισσα Letizia και η κόρη της, πριγκίπισσα Leonor.
Πέντε μήνες μετά την έναρξη του ταξιδιού, μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης, στο εκπαιδευτικό πλοίο Juan Sebastián de Elcano, η πριγκίπισσα Leonor επιστρέφει στην Ισπανία. Η επιστροφή αυτή σηματοδοτείται από μια πολύ σημαντική ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας: την πολυπόθητη επανένωση μεταξύ της βασίλισσας Letizia και της μεγαλύτερης κόρης της. Τώρα, μητέρα και κόρη θα μπορέσουν να περάσουν χρόνο η μία με την άλλη, αφού η Letizia δεν κατάφερε να είναι παρούσα στην άφιξή της στη Νέα Υόρκη.
Αυτή η επανένωση, που επιβεβαιώνεται από το πρόγραμμα της ίδιας της βασίλισσας, πραγματοποιείται σε μια σημαντική στιγμή για την κόρη του, η οποία έχει μόνο λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει την επόμενη πρόκληση.
Από τότε που η πριγκίπισσα της Αστούριας ξεκίνησε τη στρατιωτική της εκπαίδευση, το πρόγραμμά της είναι γεμάτο με απαιτητικές υποχρεώσεις. Στις 11 Ιανουαρίου, επιβιβάστηκε στο Elcano, μια εμπειρία που την οδήγησε στον μισό κόσμο και περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τις οικογενειακές της εμφανίσεις. Με την επιστροφή της Leonor στην Ισπανία, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν και πάλι στη Zarzuela, όπου η κληρονόμος του θρόνου θα περάσει λίγες ημέρες ξεκούρασης πριν συνεχίσει τα στρατιωτικά της καθήκοντα. Σύμφωνα με τη La Vanguardia, στις 14 Ιουνίου η πριγκίπισσα θα επιβιβαστεί στη φρεγάτα Blas de Lezo, την πιο σύγχρονη του Πολεμικού Ναυτικού.
Αυτό το σύντομο διάστημα στη Μαδρίτη αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να επανέλθει στην οικογενειακή ζωή, η οποία είχε διακοπεί από τις υποχρεώσεις στρατιωτικής τάξεως της πριγκίπισσας Leonor. Η βασίλισσα Letizia, έχοντας επίγνωση της σημασίας αυτών των ημερών, αποφάσισε να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην κόρη της, αλλάζοντας το πρόγραμμά της και μην ακολουθώντας τον σύζυγό της, βασιλιά Felipe, στα δημόσια καθήκοντά του.