Βασίλισσα Ελισάβετ | Πώς η πίστη της στον Θεό τη βοήθησε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τις απώλειες

Και γιατί η πίστη της δεν της επιτρέπει να παραχωρήσει τον θρόνο στο πρίγκιπα Κάρολο πριν τον θάνατό της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει περάσει πολλές δύσκολες στιγμές, μεταξύ των οποίων η απώλεια της αγαπημένης της μητέρας αλλά και του πρίγκιπα Φιλίππου, καθώς και το σκάνδαλο με τον πρίγκιπα Andrew και την παραίτηση του Harry από τα βασιλικά του καθήκοντα.

Η 95χρονη μονάρχης φαίνεται ότι σε κάθε δυσκολία, σε κάθε σκάνδαλο που ξεσπά και σε κάθε οικογενειακό δράμα, παραμένει σταθερή και δυνατή για να συνεχίσει το καθήκον της. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου 'The Queen', Matthew Dennison, το μεγαλύτερο στήριγμα της βασίλισσας όλα αυτά τα χρόνια ήταν η πίστη της στον Θεό.

Στη νέα του βιογραφία για την Ελισάβετ, ο συγγραφέας με μίλησε με το προσωπικό του Παλατιού αλλά και με ανθρώπους που στηρίζουν τη μονάρχη όλα αυτά τα χρόνια, συνειδητοποίησε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ βασίζεται στην πίστη της κάθε φορά που αντιμετωπίζει μια δυσκολία. "Εχει μια βαθιά θρησκευτική πίστη. Ένα από τα πράγματα που έκανε κατά τη διάρκεια όλων αυτών ήταν να προσεύχεται. Έχει επίσης μια πιστή ομάδα ανθρώπων βοηθών και φίλων που υπήρξε ένα σύστημα υποστήριξης για εκείνη”.

Όπως λέει ο συγγραφέας, σύμφωνα με το foxnews, η βασίλισσα "δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει δύσκολα ζητήματα. Αλλά πιστεύω ότι έχει γίνει καλύτερη με το πέρασμα των χρόνων”. Αυτό που την κάνει δυνατή είναι πως "είναι μια μονάρχης που έδωσε μια υπόσχεση μπροστά στον Θεό για να εκπληρώσει το καθήκον της. Και είναι μια υπόσχεση που έχει πάρει πολύ σοβαρά στη ζωή της. Ακόμα και σαν νέα κοπέλα αντιμετώπιζε μια βαριά προσδοκία για το τι τύπος βασίλισσας έπρεπε να γίνει. Έχει αγκαλιάσει αυτόν τον ρόλο”.

Ακόμα και μετά τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, η Elizabeth δεν ζήτησε να αποχωρήσει από τον θρόνο. Όπως λέει ο συγγραφέας δεν σκέφτηκε ποτέ να αφήσει τον θρόνο γιατί "έχει ξεκαθαρίσει ότι οι υποσχέσεις που έδωσε τη μέρα της στέψης της είναι δεσμευτικές. Αυτές είναι υποσχέσεις που έδωσε στον Θεό μέσα στην εκκλησία. Είναι ιερές. Πάντα έλεγε ότι θα αφήσει τον θρόνο μόνο αν πάθει Alzheimer, εγκεφαλικό ή κάτι που θα την αφήσει ανίκανη κατά κάποιο τρόπο. Γιατί αυτός είναι ένας ρόλος ζωής”.

Ο γνωστός συγγραφέας δήλωσε ότι μέσα από τη νέα βιογραφία για τη βασίλισσα θέλει να δείξει ότι το πιο σημαντικό μήνυμα που πέρασε με τον τρόπο που ηγήθηκε της βρετανικής μοναρχίας ήταν ότι το καθήκον έρχεται πάντα πρώτο. "Όταν η βασίλισσα κάθισε στον θρόνο το 1952 δεν το έκανε για να γίνει celebrity. Δεν το έκανε για να γίνει σταρ του σινεμά. Δεν είναι τέτοιος ρόλος. Η κυριαρχία της κουλτούρας των celebrities κάνει δύσκολο στους ανθρώπους να καταλάβουν τη διαφορά. Ελπίζω ότι οι αναγνώστες θα καταλάβουν λίγη από τη χαρά της σε αυτόν τον ρόλο ζωής που κλήθηκε να υπηρετήσει αλλά και τη συνεισφορά της στην Κοινοπολιτεία”.


 

Διαβάστε Επίσης