Πρίγκιπας Andrew | H βρετανική αστυνομία σταματά την έρευνα για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Οι αντιδράσεις στα social media και το hashtag κατά της μοναρχίας.

Μέσα σε λίγη ώρα το hashtag #princeAndrew και #abolishthemonarchy, δηλαδή καταργήστε την μοναρχία, έγινε trend στα social media δείχνοντας ότι η μήνυση εναντίον του πρίγκιπα Andrew για σεξουαλική κακοποίηση δεν είναι ένα θέμα που έχουν πάρει ελαφριά οι Βρετανοί. Εντούτοις, η βρετανική αστυνομία όταν εξέτασε τη σχετική αναφορά αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσει την έρευνα αναφορικά με την μήνυση.

Η μητροπολιτική αστυνομία είχε εξετάσει και στο παρελθόν τους ισχυρισμούς που σχετίζονταν με το σκάνδαλο Epstein είχε όμως και τότε αποφασίσει ότι οι έρευνες δεν έπεφταν στη δική τους δικαιοδοσία. Πολλοί ήταν αυτοί που μετά την πρόσφατη απόφαση των αρχών εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η υπόθεση "έκλεισε” εξαιτίας του στάτους του πρίγκιπα Andrew που είναι ένατος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Το χρονικό της μήνυσης εναντίον του πρίγκιπα Andrew

Τον Ιούνιο του 2020, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη ζήτησαν να μιλήσουν επίσημα με τον πρίγκιπα στα πλαίσια της έρευνάς τους για τον Epstein. Οι δικηγόροι του είχαν δηλώσει ότι είχε προσφέρει τη βοήθειά του ως μάρτυρας.

Αργότερα η Virginia Giuffre κατηγόρησε τον πρίγκιπα για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν ακόμα έφηβη και κατέθεσε μήνυση εναντιόν του σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Jeffrey Epstein και η συνεργάτιδά του Ghislaine Maxwell την ανάγκασαν να κάνει σεξ με τον Andrew πριν είκοσι χρόνια. Ο Andrew μηνύθηκε για βιασμό πρώτου βαθμού και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο BBC, ο δούκας του York είπε ότι δεν θυμάται καν να έχει γνωρίσει την Giuffre και δήλωσε ότι η φωτογραφία που τους δείχνει μαζί μπορεί να είναι αποτέλεσμα παραποίησης.

Η Giuffre ισχυρίζεται ότι ο Andrew την κακοποίησε σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στις βρετανικές Παρθένους Νήσους. Εντούτοις, η βρετανική αστυνομία μετά από δική της έρευνα αποφάσισε να μην κάνει καμιά άλλη ενέργεια για την υπόθεση με την υπεύθυνη Cressida Dick να έχει ήδη δηλώσει ότι "κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο”.

Διαβάστε Επίσης