Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα ενός νέου ντοκιμαντέρ για τον Michael Jackson ήρθαν στο φως ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις με τον "βασιλιά της pop".
Σε αυτές τις ηχογραφήσεις, που περιλαμβάνονται στη σειρά "Η Δίκη", ο καλλιτέχνης ακούγεται να συζητά για τη σχέση του με τα παιδιά, χρησιμοποιώντας φράσεις που πλέον διαβάζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία, δεδομένου του νομικού πλαισίου που σημάδεψε τη δημόσια ζωή του τη δεκαετία του 2000. Να θυμίσουμε πως ο Michael Jackson πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009, σε ηλικία 50 ετών.
Το ντοκιμαντέρ ενσωματώνει αυτές τις κασέτες για πρώτη φορά σε μια σειρά τεσσάρων επεισοδίων ενώ κάνει πρεμιέρα σήμερα Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου. Θα δούμε μια ανασκόπηση της δίκης του 2005 στην Καλιφόρνια, μιας διαδικασίας 14 εβδομάδων που έληξε με την αθώωση του Jackson από όλες τις κατηγορίες που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Στο trailer, ακούγεται η φωνή του τραγουδιστή να λέει : "Τα παιδιά θέλουν απλώς να με αγγίξουν και να με αγκαλιάσουν". Σε ένα άλλο απόσπασμα, προσθέτει: "Τα παιδιά καταλήγουν να ερωτεύονται την προσωπικότητά μου, και μερικές φορές αυτό με έβαλε σε μπελάδες". Αυτές οι δηλώσεις , που αναφέρθηκαν από τη βρετανική εφημερίδα, αποτελούν μέρος της αφήγησης του ντοκιμαντέρ.
Άλλες δηλώσεις που αποδίδονται στις ηχογραφήσεις έχουν εντείνει περαιτέρω τη συζήτηση. Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο Jackson φτάνει στο σημείο να πει: "Αν κάποιος μου έλεγε αυτή τη στιγμή, "Michael, δεν θα ξαναδείς ποτέ κάποιο παιδί"... θα αυτοκτονούσα".
Το πολυναμενόμενο ντοκιμαντέρ
Τα Wonderhood Studios εξηγούν ότι η πρόθεση της ταινίας "Η Δίκη" είναι να ξεπεράσει τον θόρυβο των μέσων ενημέρωσης που περιβάλλει την αθώωση του τραγουδιστή και να εγείρει βαθιά ερωτήματα σχετικά με τη φήμη, τη φυλή και το αμερικανικό δικαστικό σύστημα . Το ντοκιμαντέρ επανεξετάζει έτσι όχι μόνο την ετυμηγορία αλλά και τον ρόλο των media που μετέτρεψαν τη δίκη σε ένα παγκόσμιο γεγονός.
