Η Marie Chantal είναι μια γυναίκα που αγαπά τη μαγειρική. Κατά καιρούς ανεβάζει στιγμές προετοιμασίας αγαπημένων της αλμυρών αλλά και γλυκών συνταγών στην κουζίνα της. Στις 19 Απριλίου η σύζυγος του Παύλου Ντε Γκρες μοιράστηκε με τους followers της φωτογραφίες που δείχνουν τις πρώτες ύλες του κυριακάτικου τραπεζιού.
Πιο συγκεκριμένα η ίδια ετοίμασε μια συνταγή με νιόκι πατάτας. Τα νιόκι είναι μικρά ιταλικά ζυμαρικά που συνήθως φτιάχνονται από ζύμη πατάτας και αλευριού.

Σε άλλη φωτογραφία μάς έδειξε ένα ματσάκι με μια άγνωστη πρώτη ύλη, το ροζ ραβέντι, που στα αγγλικά λέγεται rhubarb (ρούμπαρμπ).
Οι Βρετανοί έχουν νέα μανία με αυτό το λαχανικό που χρησιμοποιείται και σαν φρούτο. Οι Άγγλοι το χρησιμοποιούν ευρέως στα γλυκά τους, πάνω ή μέσα από κέικ, σε τάρτες, ή το κάνουν chutney και μαρμελάδα.

Να θυμίσουμε πως η οικογένεια Ντε Γκρες, ο Παύλος και η Μarie Chantal με τον γιο τους, Οδυσσέα Κίμωνα βρίσκονται στο σπίτι τους στο Λονδίνο μετά το Πάσχα. Ο 21χτον ος γιος τους είχε ένα ατύχημα στο κεφάλι στη Φλωρεντία, οπότε τώρα αναρρώνει στο σπίτι της οικογένειας στην Αγγλία.
Πιο συγκεκριμένα, η Marie Chantal είχε αναφέρει στο Instagram. "Αχ, οι ήσυχες ανατροπές της ανατροφής των παιδιών – ακόμα και όσο μεγαλώνουν, εξακολουθούν να τραβάνε την καρδιά σου με τους βαθύτερους τρόπους. Ο γλυκός μου Ody έπεσε και έσπασε το κεφάλι του. Όλα ευτυχώς είναι υπό έλεγχο τώρα αλλά σήμαινε μια ξαφνική αλλαγή σχεδίων… έπρεπε να ξεχάσουμε το Ορθόδοξο Πάσχα μας με την οικογένεια και να τρέξουμε στη Φλωρεντία για να είμαστε δίπλα του και να τον φέρουμε σπίτι. Ήταν στρατιώτης και τώρα δεν πετάει για ένα μήνα, έτσι κάναμε το μακρύ ταξίδι πίσω στο Λονδίνο με τρένο. Όχι ακριβώς το Πάσχα που είχαμε φανταστεί, αλλά απλά είμαι ευγνώμων που είναι ασφαλής και αναρρώνει. Είμαι τόσο βαθιά ευγνώμων στους υπέροχους γιατρούς και νοσοκόμες στη Φλωρεντία που τον φρόντισαν τόσο πολύ, και κυρίως στους αγαπημένους του φίλους που τον φρόντισαν μέχρι να φτάσουμε. Σημαίνει πραγματικά τόσα πολλά για μένα", έγραψε στη λεζάντα η Marie Chantal.
Από τις Μπαχάμες στη Φλωρεντία και από εκεί στο Λονδίνο
Ήταν μια πραγματική τρομάρα για το ζευγάρι, το οποίο τις τελευταίες ημέρες είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από το σπίτι τους στις Μπαχάμες , το ειδυλλιακό μέρος όπου περνούσαν τις διακοπές του Πάσχα πριν λάβουν το μοιραίο τηλεφώνημα. Σίγουρα δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι, δεδομένου ότι απέχει περίπου 8.000 χιλιόμετρα, κάτι που μεταφράζεται σε 12 έως 13 ώρες πτήσης με ενδιάμεσες στάσεις.
Ο Παύλος και η Marie Chantal ταξίδεψαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν στην Ιταλία όχι μόνο για να είναι μαζί με τον γιο τους αλλά και για να τον μεταφέρουν στο σπίτι τους στο Λονδίνο, όπου το ζευγάρι ζει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.
Δεν ήταν εύκολη επιστροφή, καθώς οι γιατροί είπαν στον νεαρό άνδρα ότι δεν μπορεί να πετάξει για έναν μήνα, οπότε οι τρεις τους έπρεπε να ταξιδέψουν στη βρετανική πρωτεύουσα με τρένο.
Ποιος είναι ο Οδυσσέας Ντε Γκρες
Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 2004 στο Λονδίνο, ο Οδυσσέας είναι, μαζί με τον μικρότερο της οικογένειας, τον Αριστείδη, τα πιο διακριτικά από τα πέντε παιδιά του Παύλου και της Marie Chantal. Σπάνια κάνει αναρτήσεις στα social media. Μέχρι σήμερα τα δύο αγόρια δεν έχουν κοινωνικές εκδηλώσεις στην ατζέντα τους, όπως η socialite αδελφή τους, Μαρία Ολυμπία.
Ο Οδυσσέας έζησε στη βρετανική πρωτεύουσα μέχρι το 2017, όταν η οικογένειά της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Εκεί, αποφοίτησε τον Μάιο του 2023 από το φημισμένο σχολείο Dwight στο Upper West Side και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ξεκίνησε σπουδές Μόδας και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Αλέξιος ο πρωτότοκος γιος του ζευγαριού, έχει γίνει πρωτοσέλιδο τα τελευταία χρόνια για τις ρομαντικές του σχέσεις. Τέλος ο Αχιλλέας, που ζει στη Νέα Υόρκη, επιδιώκει μια καριέρα στην υποκριτική και έχει ήδη συμμετάσχει και στη σειρά "The Bold and the Beautiful".
Απόκτησαν την ελληνική ιθαγένεια
Και, όπως όλα τα αδέλφια, ο Οδυσσέας είναι πλέον Έλληνας πολίτης. Αυτό ορίστηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο απέρριψε αίτημα καθηγητή πανεπιστημίου για αναθεώρηση τόσο της ιθαγένειας όσο και του επωνύμου που είχε δοθεί στον Παύλο της Ελλάδας, τα τέσσερα αδέλφια του και τα πέντε παιδιά του τον Δεκέμβριο του 2024.
