Πρίγκιπας Harry | Με ποιον διάσημο ηθοποιό του Hollywood συνεργάστηκε για την προστασία της Αφρικής

Ο δούκας του Sussex αποκαλεί την ήπειρο της Αφρικής ως το δεύτερο σπίτι του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με στόχο την προστασία μιας σημαντικής περιοχής στην Αφρική και πιο συγκεκριμένα του ποταμού Okavango, o πρίγκιπας Harry ένωσε τις δυνάμεις του με τον Leonardo DiCaprio και δύο ακόμα ηθοποιούς του Hollywood, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα του περιβάλλοντος. 

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, ο Forest Whitaker και ο Dijmon Hounsou συνεργάστηκαν με τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό και τον δούκα του Sussex, προκειμένου να αναστείλουν την καταστροφή που λαμβάνει χώρα στον ποταμό της Αφρικής από διάφορες εταιρείες πετρελαίων. 

Οι τέσσερις άνδρες, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στον περιβαλλοντικό οργανισμό Re:wild, προτείνουν την άμεση αναστολή των γεωτρήσεων για την εξαγωγή πετρελαίου στην περιοχή που έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του οικοσυστήματος. Πιο συγκεκριμένα, ο ποταμός Okavango έχει ένα μεγάλο δίκτυο ποταμών που παρέχει νερό σε περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους όπως και στον πληθυσμό της άγριας πανίδας. 

Στο παρελθόν ο πρίγκιπας Harry και ο ακτιβιστής και ποιητής Reinhold Mangundu είχαν αναφερθεί ξανά στη μόνιμη καταστροφή που συντελείται εξαιτίας των γεωτρήσεων. "Κάποια από τα πράγματα στη ζωή είναι καλύτερα να μένουν ανενόχλητα για να πραγματοποιήσουν τον σκοπό τους ως φυσικά πλεονεκτήματα. Αυτό είναι ένα από αυτά" είχαν υπογραμμίσει οι δυο τους στη Washington Post. 

Ο δούκας του Sussex επισκέπτεται πολύ συχνά την Αφρική, όπως έκανε και κατά την παιδική του ηλικία με τους γονείς του, αναγνωρίζοντάς την ήπειρο ως το δεύτερο σπίτι του. Μάλιστα, στην αρχή της σχέσης του με τη Meghan Markle είχαν επισκεφθεί τη Μποτσουάνα, ένα σημείο στον πλανήτη που έχει τεράστια συναισθηματική αξία για τον ίδιο. "Κατάφερα να την πείσω να έρθει μαζί μου στην Μποτσουάνα. Κατασκηνώσαμε μόνοι κάτω από τα αστέρια. Ήρθε και με συνόδευσε για πέντε ημέρες εκεί έξω, που ήταν πραγματικά φανταστικό. Έτσι τότε είχαμε την ευκαιρία να είμαστε μόνοι μας, που ήταν ζωτικής σημασίας για εμένα ώστε να επιβεβαιώσω ότι είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε." είχε δηλώσει ο πρίγκιπας Harry μετά τον αρραβώνα τους. 

Παράλληλα, ο DiCaprio που είναι πολύ ενεργός στα social media σχετικά με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, ανήρτησε στο Instagram ένα βίντεο, ζητώντας από τους followers του να υπογράψουν το ανοιχτό γράμμα του, μέσα από το οποίο θα αιτηθούν την οριστική παύση των γεωτρήσεων στην περιοχή. 

Διαβάστε Επίσης