Federica Cavenati | Πέθανε σε ηλικία 28 ετών η σχεδιάστρια του 16Arlington

Ήταν ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της μόδας. "Έφυγε" μετά από σύντομη ασθένεια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σε ηλικία μόλις 28 ετών έφυγε από τη ζωή η Federica Cavenati, σχεδιάστρια και συν-ιδρύτρια του Λονδρέζικου brand 16Arlington. Όπως έκανε γνωστό η οικογένειά της, πέθανε στις 18 Οκτωβρίου ύστερα από από σύντομη και ξαφνική ασθένεια. 

Η Kikka, όπως τη φώναζαν οι φίλοι και συνεργάτες της, γεννήθηκε στην Ιταλία και μεγάλωσε στη Βιέννη. Το 2017, μαζί με τον σύντροφό της, Marco Capaldo, ίδρυσαν στο Λονδίνο το brand 16Arlington που ξεχώρισε αμέσως για το ανεπιτήδευτο party dressing και τα cool evening wears, και σύντομα άρχισαν να το επιλέγουν A-list celebrities όπως η Lady Gaga, η Jennifer Lopez, η Amal Clooney, η Kendall Jenner και η Lena Dunham για τις εμφανίσεις τους στο red carpet. 

Η γνωριμία της Federica Cavenati με τον Marco Capaldo έγινε λίγο πριν ξεκινήσουν τις σπουδές του στο Istituto Marangoni στο Λονδίνο και από τότε έγιναν αχώριστοι. Ίδρυσαν το brand τους αμέσως μόλις αποφοίτησαν από τη σχολή δίνοντάς το όνομα "16Arlington" από τον αριθμό που είχε το διαμέρισμά τους στην Arlington Street. Η βιομηχανία της μόδας σχεδόν αμέσως αναγνώρισε το ταλέντο τους και luxury retailers όπως το Net-a-porter και το Matchesfashion άρχισαν να πουλάνε κομμάτια των συλλογών τους.

Στη ανακοίνωσή του θανάτου της η οικογένειά της αναφέρει: "Η λέξη "ξεχωριστός" δεν είναι αρκετή για να περιγράψει τη δύναμη αισιοδοξίας, πάθους και ευγένειας που ήταν η Kikka, αλλά είναι σίγουρα ο καλύτερος όρος για να αποδώσει αυτό που ήταν. H Kikka ήταν καθαρό φως, μια αλάνθαστη ενέργεια και η πιο ενθαρρυντική, πιστή φίλη. Το ότι στο studio 16Arlington δεν θα ηχεί πια το απίθανο γέλιο της και θα απουσιάζει η χωρίς όρια όρεξή της για δημιουργία είναι μια τραγική απώλεια για όλους όσοι είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν. Θα μας λείπει για πάντα". 

Το δημιουργικό της πνεύμα θα συνεχίσει να ζει στο 16Arlington, αναφέρει επίσης η δήλωση, ενώ ο Marco Capaldo σκοπεύει να παρουσιάσει στην μνήμη της μια συλλογή τον Φεβρουάριο του 2022.