Πριγκίπισσα Diana | 10 φορές που έσπασε τις παραδόσεις και έδειξε τον δρόμο για το σύγχρονο πρόσωπο της μοναρχίας

Η Kate Middleton αλλά και οι γιοι της, William και Harry, ακολουθούν τα βήματά της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Diana μπορεί να είχε ευγενική καταγωγή – ο πατέρας της ήταν ο 8ος Earl Spencer- και να παντρεύτηκε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, όμως πάντα έκανε τα πράγματα με τον δικό της τρόπο, συχνά σπάζοντας τις παραδόσεις και αγνοώντας το πρωτόκολλο.

Είχε κανονική δουλειά πριν παντρευτεί τον Κάρολο

Η Diana ήταν η πρώτη σύζυγος διαδόχου που πριν τον αρραβώνα της είχε εργαστεί. Πριν γίνει πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Diana δούλευε ως νταντά αλλά και δασκάλα σε παιδικό σταθμό.

Διάλεξε μόνη της το δαχτυλίδι των αρραβώνων της

Ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε πρόταση γάμου στη Diana δίνοντάς της το iconic πλέον διαμαντένιο δαχτυλίδι της με το ζαφείρι, όμως δεν το είχε διαλέξει οι ίδιος. Η Diana το είχε επιλέξει από τον κατάλογο του κοσμηματοπωλείου Garrard, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στην ιστορία των royal γάμων.

H Diana άλλαξε τους γαμήλιους όρκους της

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε επιμείνει να πει στην εκκλησία ότι θα "υπακούει” τον πρίγκιπα Φίλιππο, η Diana όμως έβγαλε την ατάκα αυτή από τους όρκους του γάμου της το 1981. Μπορεί να μην υποσχέθηκε να τον "υπακούει” αλλά υποσχέθηκε να "τον αγαπάει, να τον τιμά, να τον φροντίζει στην υγεία και στην ασθένεια”. Εκείνη την εποχή είχε δημιουργήσει εντύπωση, όμως τόσο η Kate Middleton όσο και η Meghan Markle ακολούθησαν το παράδειγμα της Diana και άφησαν τη λέξη "υπακούω” εκτός γαμήλιων όρκων.

Πριγκίπισσα Diana | 10 φορές που έσπασε τις παραδόσεις και έδειξε τον δρόμο για το σύγχρονο πρόσωπο της μοναρχίας

Γέννησε τους γιους της σε μαιευτήριο

Μέχρι το 1977, όταν γεννήθηκε το πρώτο εγγόνι της βασίλισσας Ελισάβετ, Peter Phillips, όλες οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας γεννούσαν στο σπίτι. Η Diana ήταν η πρώτη που ξεκίνησε την παράδοση γεννώντας στη Lindo Wing του νοσοκομείου St.Mary και ποζάροντας μετά τη γέννα με τα μωρά της στην αγκαλιά της.

Η Diana ήταν μια κανονική μητέρα

Πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν μεγάλωσαν με τους γονείς τους αλλά με νταντάδες. Η Diana έκανε την μητρότητα προτεραιότητά της και για αυτό αποφάσισε να παίρνει τα παιδιά της μαζί της στις βασιλικές της υποχρεώσεις και τα ταξίδια. Ο William πλέον ακολουθεί το παράδειγμα της μητέρας του, ταξιδεύοντας κι εκείνος συχνά με τα παιδιά του.

Celebrities diana

Πήγε τα παιδιά της στο σχολείο

Η Diana δεν ήθελε τα παιδιά της να κάνουν μαθήματα στο σπίτι. Ο πρίγκιπας William έγινε ο πρώτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου που πήγε σε σχολείο, κάτι που ήθελε πολύ η μητέρα του που και η ίδια εργαζόταν σε δημόσιο σχολείο.

Έδωσε στα παιδιά της μια φυσιλογική παιδική ηλικία

Η πριγκίπισσα Diana γνώριζε ότι το να μεγαλώνει ένα παιδί στο Παλάτι του Buckingham δεν είναι φυσιολογικό για αυτό προσπάθησε να τους δώσει εμπειρίες που έχει κάθε παιδί. Συχνά τους πήγαινε σε εστιατόρια fast food για φαγητό και διασκέδαζαν σε λούνα παρκ.

Ήταν αληθινή στα media

Πολλοί royals δεν μοιράζονταν με τα media τις δύσκολες ή τις πιο αληθινές στιγμές της ζωής τους, όμως η Diana δεν το έκανε ποτέ. Μίλησε με ειλικρίνεια ακόμα και μετά τον χωρισμό της με τον πρίγκιπα Κάρολο αλλά και την απιστία του με την Καμίλα Πάρκερ.

Diana -Met Gala 1996

Έσπασε τις στιλιστικές παραδόσεις

Η βασίλισσα σπάνια εμφανίζεται χωρίς το καπέλο της και τα γάντια της, όμως η Diana απλά αγνόησε την παράδοση. Έβγαλε τα γάντια γιατί ήθελε να αγγίζει τους ανθρώπους και να τους χαιρετάει και δεν φορούσε καπέλα γιατί όπως είχε πει "δεν μπορεί να αγκαλιάσεις ένα παιδί όταν φοράς καπέλο”.

Η Diana φορούσε μαύρα ρούχα

Η βασίλισσα Ελισάβετ φοράει έντονα φορέματα ώστε όλοι να μπορούν να την ξεχωρίσουν ανάμεσα στο πλήθος, ένας κανόνας που ακολουθεί και η Kate Middleton. Η Diana φορούσε συχνά έντονα χρώματα, όμως επέλεγε και μαύρα ή ουδέτερα χρώματα.

Διαβάστε Επίσης