Ποιο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έχει μεγαλύτερη περιουσία;

Από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την Meghan Markle ποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας έχει περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία ενώ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν μεγάλα έσοδα είτε από κληρονομιές, είτε από επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά και το ταμείο των δουκάτων τους.

Από την Καμίλα Πάρκερ μέχρι τον πρίγκιπα Κάρολο και την Kate Middleton, όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας μετρούν εκατομμύρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Καμίλα Πάρκερ: 5 εκατομμύρια

Ποιο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έχει μεγαλύτερη περιουσία;

Η Καμίλα Πάρκερ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο το 2005 χωρίς να υπογράψει κάποιο προγαμιαίο συμβόλαιο. Η δούκισσα της Κορνουάλης λέγεται ότι είναι ευγενική και πολύ σεμνή για αυτό προτιμά να ξοδεύει τα δικά της χρήματα, ενώ τον περισσότερο χρόνο της τον αφιερώνει σε φιλανθρωπική δράση .

Πριγκίπισσα Βεατρίκη: 10 εκατομμύρια

Πριγκίπισσα Βεατρίκη

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη εργάζεται full time και ταυτόχρονα έχει και δική της φιλανθρωπική δράση. Είναι υπεύθυνη σε πολλούς οργανισμούς φιλανθρωπικού χαρακτήρα ενώ ως κόρη του πρίγκιπα Andrew και της Sarah Ferguson έχει περιουσία που εκτιμάται στα 10 εκατομμύρια.

Πριγκίπισσα Ευγενία: 10 εκατομμύρια

Πριγκίπισσα Ευγενία

Η πριγκίπισσα Ευγενία είναι παντρεμένη με τον Jack Brooksbank από το 2018 κι έχουν αποκτήσει μαζί ένα γιο, τον August. H Ευγενία έχει δικά της έσοδα αφού εργάζεται ως διευθύντρια σε γκαλερί τέχνης, αλλά λέγεται ότι έχει περιουσία 10 εκατομμυρίων που είχε δώσει σε εκείνη η γιαγιά της, βασίλισσα Ελισάβετ, η βασιλομήτωρ Ελισάβετ, αλλά και οι γονείς της.

Kate Middleton: 10 εκατομμύρια

Kate Middleton

Η οικογένειά της έχει περιουσία 50 εκατομμυρίων ενώ εκείνη ως σύζυγος του διαδόχου του θρόνου έχει περιουσία 10 εκατομμυρίων ενώ τα έξοδά της όσον αφορά στις βασιλικές της υποχρεώσεις καλύπτονται από τον πρίγκιπα Κάρολο.

Πρίγκιπας William: 30 εκατομμύρια

Prince William

Ο πρίγκιπας William είναι δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου μετά τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο. Μέχρι ο Κάρολος να γίνει βασιλιάς και ο William να κληρονομήσει το ταμείο του, ο 39χρονος πρίγκιπας εκτιμάται ότι έχει περιουσία 30 εκατομμυρίων. Μεγάλο μέρος της περιουσίας έρχεται από την κληρονομιά των 12,3 εκατομμυρίων που πήρε όταν πέθανε η μητέρα του, πριγκίπισσα Diana.
 

Meghan Markle: 60 εκατομμύρια

Meghan Markle

Μπορεί η Meghan Markle να μην είναι ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας, όμως φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη περιουσία από την Kate και τον William. Η δούκισσα του Sussex άλλωστε πέρα από την περιουσία των 10 εκατομμυρίων που είχε κάνει σαν ηθοποιός πλέον έχει κάνει συνεργασίες με το Spotify, το Netflix και εκδοτικούς οίκους που της έχουν αποφέρει επιπλέον 50 εκατομμύρια.

Πρίγκιπας Harry: 60 εκατομμύρια

Πρίγκιπας Harry

Ο πρίγκιπας Harry εργαζόταν στο στρατό και αμειβόταν με 45 χιλιάδες δολάρια το χρόνο. Η περιουσία που πήρε από τη μητέρα του, πριγκίπισσα Diana ήταν 12.3 εκατομμύρια δολάρια ενώ χάρη στα projects που ανέλαβε μετά την αποχώρησή του από τα βασιλικά του καθήκοντα πλέον έχει περιουσία που αγγίζει τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Πρίγκιπας Κάρολος: 100 εκατομμύρια

Πρίγκιπας Κάρολος

Ως διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο πρίγκιπας Κάρολος έχει περιουσία 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο μελλοντικός βασιλιάς έχει πρόσβαση στο ταμείο του δουκάτου της Κορνουάλης που παρέχει όλα τα έξοδα της οικογένειάς του και των παιδιών του. Το δουκάτο που ιδρύθηκε από τον βασιλιά Edward το 1337 περιλαμβάνει άπειρες εκτάσεις γης σε πολλές χώρες ενώ διαχειρίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι βιώσιμο και να προσφέρει οικονομικά στην τοπική κοινωνία.

Βασίλισσα Ελισάβετ: 600 εκατομμύρια (+28 δισεκατομμύρια)

βασιλισσα ελισαβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει περιουσία 600 εκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένων των συλλογών κοσμημάτων της, έργων τέχνης και ακίνητης περιουσίας. Ως μονάρχης έχει επιπλέον 28 δισεκατομμύρια περιουσία που ανήκει στο στέμμα, το Buckingham Palace, το δουκάτο του Lancaster, το δουκάτο της Κορνουάλης, το Kensington Palace, και το Crown Estate στην Σκοτία. Η Ελισάβετ δεν μπορεί να ρευστοποιήσει την περιουσία του στέμματος αλλά παίρνει το 25% των εσόδων του Crown Estate.

Διαβάστε Επίσης