Καμίλα Πάρκερ | Η εμπνευσμένη επιστολή της για την ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών

Η δούκισσα της Κορνουάλης έστειλε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Καμίλα Πάρκερ έχει μιλήσει πολλές φορές για την ενδοοικογενειακή βία, καθώς είναι ένα θέμα που την ευαισθητοποιεί ιδιαίτερα. Η δούκισσα της Κορνουάλης έγραψε μια εμπνευσμένη επιστολή για τις τραγικές στατιστικές που εδώ και χρόνια δεν έχουν αλλάξει.

Η 74χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου έγραψε για το τελευταίο τεύχος του WI Life: "Δύο γυναίκες σκοτώνονται κάθε εβδομάδα από κάποιον νυν ή πρώην σύντροφο στην Αγγλία και την Ουαλία. Αυτή η τραγική στατιστική δεν έχει αλλάξει εδώ και αρκετές δεκαετίες. Χιλιάδες ζωές έχουν χαθεί”.

Η δούκισσα σημείωσε ότι η κακοποίηση μπορεί να πάρει πολλές μορφές, όπως είναι ο οικονομικός έλεγχος, ενώ επηρεάζει ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Όπως είπε "μία στις τέσσερις γυναίκες” εξακολουθούν να κακοποιούνται στα σπίτια τους.

"Όσο αυξάνεται η γνώση μας για τα διαφορετικά είδη κακοποίησης, έτσι πρέπει να αυξηθεί και η προσπάθειά μας να το επικοινωνήσουμε και να δώσουμε τη δύναμη στα θύματα να αναγνωρίζουν τα σημάδια και να ζητήσουν βοήθεια”, έγραψε η Καμίλα τονίζοντας τη σημαντική δουλειά που κάνει ο οργανισμός WI για τις γυναίκες. 

Διαβάστε Επίσης