Οι Broadway stars αποδίδουν φόρο τιμής στον Stephen Sondheim

Ο θρυλικός συνθέτης και στιχουργός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο συνθέτης και στιχουργός του Broadway Stephen Sondheim, ένας από τους πιο παραγωγικούς και σημαντικούς τραγουδοποιούς του θεάτρου, πέθανε σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι του στο Roxbury του Κονέκτικατ. Ο δικηγόρος και καλό του φίλο, F. Richard Pappas, προχώρησε στην ανακοίνωση του θανάτου του, με τα αίτια του οποίου να παραμένουν άγνωστο προς το παρόν. Σύμφωνα με τον Pappas, ο συνθέτης γιόρτασε την Ημέρα των Ευχαριστιών μαζί με αγαπημένα του πρόσωπα σε ένα δείπνο στο σπίτι του, την ημέρα πριν αποβιώσει.

Η σπουδαία καριέρα του Αμερικανού δημιουργού στον χώρο του θεάτρου διήρκησε για περισσότερα από 60 χρόνια, σημειώνοντας κορυφαίες κλασσικές επιτυχίες μεταξύ των οποίων τα "West Side", "Story", "Gypsy", "Sweeney Todd" και "Into the Woods", τα οποία μεταφέρθηκα χρόνια αργότερα στην μεγάλη οθόνη. Ο συνθέτης και στιχουργός έμεινε γνωστός στην καρδιά πολλών γενεών θεατρόφιλων για το κύρος που απέδωσε στο μιούζικαλ, μέσα από το οποίο κατάφερε να εξερευνήσει τις σχέσεις των ενηλίκων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων με ένα ιδιαίτερο και αντιφατικό πολλές φορές τρόπο. Ο Stephen Sondheim είχε διακριθεί με οχτώ βραβεία Grammy και οκτώ Tony, ένα Oscar και ένα Pulitzer. To 2018 τιμήθηκε με ένα ακόμα βραβείο Tony για το σύνολο του έργου του.

Οι αστέρες του Broadway, οι περισσότεροι από τους οποίους είτε έχουν ερμηνεύσει έργα του Sondheim, είτε έχουν επηρεαστεί βαθιά από τον τραγουδοποιό, μοιράστηκαν εγκάρδια αφιερώματα τιμώντας την κληρονομιά του και τη συνεισφορά του στο θέατρο.   

Bernadette Peters

Barbara Streisand

Patti LuPone

Kristin Chenoweth

Ariana Grande

Οι Broadway stars αποδίδουν φόρο τιμής στον Stephen Sondheim

Hugh Jackman

The Tony Awards