Η βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμεί να ξεπεράσει τον εαυτό της φέτος τα Χριστούγεννα

Η μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας σκοπεύει να αναπληρώσει για την περσινή, χαμένη χρονιά του κορονοϊού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Για 33 χρόνια η βασίλισσα Ελισάβετ και η οικογένειά της περνούσαν τις ημέρες των Χριστουγέννων στην ιδιοκτησία Sandringham όπως όριζε η παράδοση, με εξαίρεση την περσινή χρονιά που η μονάρχης αναγκάστηκε να μείνει στο Κάστρο του Windsor με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο εξαιτίας του κορονοϊού.

Διαβάστε Επίσης

Και μπορεί φέτος να είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που θα περάσουν χώρια, 70 χρόνια μετά, αφού ο δούκας του Εδιμβούργου έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο, όμως η βασίλισσα Ελισάβετ έχει βάλει στόχο τη φετινή χρονιά η γιορτή να μείνει σε όλους αξέχαστη. Η βασίλισσα Ελισάβετ σκοπεύει φέτος να το κάνει σωστά, ξεκινώντας για παράδειγμα από το καθιερωμένο δώρο που χαρίζει σε όλο το προσωπικό της, που δεν είναι άλλο από μια χριστουγεννιάτικη πουτίνγκα. 

Στη συνέχεια, η οικογένεια και ειδικότερα οι μικρότεροι θα συγκεντρωθούν στο σαλόνι την παραμονή των Χριστουγέννων για να βοηθήσουν να στολίσουν το δέντρο. Για την ακρίβεια και όπως θα υπογραμμίσει ο βασιλικός βιογράφος Duncan Larcomb, η γιορτή ξεκινά επίσημα όταν το χρυσό αστέρι βρει τη θέση του στο δέντρο, μία δουλειά που μέχρι τώρα ανήκε στον πρίγκιπα Φίλιππο. 

Στη συνέχεια, η οικογένεια ανοίγει τα δώρα, λίγο πριν οι "μεγάλοι" συγκεντρωθούν στην τραπεζαρία για να γευτούν το δείπνο των 5 πιάτων. Το πρωί των Χριστουγέννων, η βασιλική οικογένεια απολαμβάνει το πρωινό στο κρεβάτι πριν κατευθυνθεί προς την εκκλησία της Μαρίας Μαγδαληνής για την καθιερωμένη λειτουργία. 

William Kate Meghan harry

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle δεν θα παραβρεθούν στην Αγγλία για τις γιορτές, παρά θα παραμείνουν στην Αμερική. Από την άλλη, η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια θα συνεχίσει την παράδοση και θα συναντηθεί στην ιδιοκτησία Sandringham 

"Χωρίς τον Φίλιππο στο πλευρό της, η βασίλισσα χωρίς αμφιβολία θα νιώσει παρηγοριά, βλέποντας τα μικρότερα μέλη της οικογένειάς της να απολαμβάνουν αυτό που πάντα ήταν για εκείνη η αγαπημένη εποχή του χρόνου", δήλωσε ο Duncan. 

Διαβάστε Επίσης